reklam
reklam
DOLAR 34,2827 % -0.02
EURO 37,1031 % 0.19
STERLIN 44,5272 % 0.04
FRANG 39,6175 % 0.12
ALTIN 3.023,47 % -0,19
BITCOIN 68.719,77 1.319

Minsolmaz “Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin İşgal Altındaki Başkenti Olarak Tanımaya Davet Ediyoruz”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Minsolmaz “Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin İşgal Altındaki Başkenti Olarak Tanımaya Davet Ediyoruz”
reklam

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nin açılışı hakkında açıklama yaptı.

Vekil Minsolmaz açıklamasında, İslam İşbirliği Teşkilatı: "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz. Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nin açılışında konuştu.

Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ettiklerini ifade eden Vekil Minsolmaz, Kudüs kırmızı çizgimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılışta yaptığı konuşmasında dediği gibi, ‘Hiç uzun söze gerek yok. Kudüs'te bu kadim şehrin sokaklarında birkaç dakika dolaşan herkes, orasının işgal altında olduğunu anlayacaktır. Zaten, işgal altında olan bu şehirle ilgili böyle bir kararın açıklanmasının, hiçbir hükmü olamaz. Amerika Birleşik Devletleri'nin veto yetkisine sahip olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1980 tarihinde aldığı 478 sayılı karara göre, hiçbir ülke, Kudüs'te büyükelçilik bulunduramaz. Nitekim Amerika'nın bu hukuksuz kararına, sadece Kudüs'ü işgal altında tutan İsrail destek vermiştir. Bu gayrimeşru kararı kabul etmeyen tüm ülkelere teşekkür ediyoruz’ Kudüs konusunda bizim kararımız nettir” dedi.