reklam
reklam
DOLAR 34,2903 % -0.01
EURO 37,0874 % 0.21
STERLIN 44,3281 % -0.02
FRANG 39,5632 % -0.06
ALTIN 3.001,38 % 0,29
BITCOIN 67.249,19 -0.134

Vekil Gündoğdu “Hayır Oyu Çıkarsa Türkiye Rahatlar”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Hayır Oyu Çıkarsa Türkiye Rahatlar”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Suriye’nin El-Bab kentinde düzenlenen operasyonlarda şehit sayısının 60’ı aştığını ifade etti.

Hükümetin dış politikalarda ciddi hatalar yaptığını ifade eden Vekil Gündoğdu “Devlette liyakati öldürürseniz, uzman kişileri devletten uzaklaştırırsanız, bir kişi her şeye kadirdir derseniz, bir kişinin iki dudağından çıkan her şeyi, her kelimeyi, her emri itirazsız olduğu gibi kabul ederseniz Türkiye’yi felakete sürüklersiniz.

Örnek mi?

 İşte Ortadoğu.

Bu bataklığa kim sürükledi?

 Defalarca söyledik, dilimizde tüy bitti yapmayın, etmeyin, oraya girmeyin ne işiniz var sizin? Suriye’de demokrasi yokmuş.

Dön kendi ülkene bak senin ülkende demokrasi var mı? Bütün dünya söylüyor demokrasi yoktur diye. Bir ülkenin yönetimi, başka ülkelerin yönetim kadrolarını kendi umudu olarak görürse, kendi güvencesi olarak görürse o ülkeyi yönetemez. Dönem değişiyor, doğru Rusya’nın yanına. Rusya ne dedi? “PKK bizim için terör örgütü değildir” dedi. Ses çıkıyor mu? Tık yok. Trump’ı umut olarak beklediler.

Bir ülke böyle mi yönetilir Allah aşkına? Senin iraden yok mu, senin özgüvenin yok mu? Vatandaş %49,5 oy vermiş. Sen umudu neden başka ülkelerin liderlerine bağlıyorsun? Trump kalktı çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarını “Amerika’ya sokmayacağım” dedi. Tık yok. İktidardan tık yok. İtiraz eden kim? Biziz. Neden? Dedik ki bu doğru değil.

O ülkeden terörist çıkabilir, ama sen o ülkenin bütün vatandaşlarını aynı kefeye koyamazsın bu insan haklarına aykırıdır, demokrasiye aykırıdır dedik. Biz dedik. Onlar diyorlar mı? Diyemiyorlar, söyleyemiyorlar. Neden? İktidarlarını onlara şükranla bağlı olduklarını, iktidarlarını onlar var olduğu sürece sürdürebileceklerini düşünüyorlar.

Bir ülkenin geleceğini, bir ülkenin yönetimini başka bir ülkenin yönetimine endekslemek kadar yanlış bir şey yoktur” dedi.

Referandumda hayır oyu çıkmasının Türkiye’yi rahatlatacağını ifade eden Vekil Gündoğdu “Hayır çıkarsa TBMM kanun tekelini korur. Kanun teklifleri meclise gelir, tasalarılar meclise gelir, mecliste oturulur demokratik bir ortamda tartışılır, olgunlaştırılır ve parlamentodan çıkar. Herkes anayasal konumuna geri döner.

Cumhurbaşkanı yerine, Başbakan yerine, Ana Muhalefet yerine, herkes yerli yerine yasaların kendisine verdikleri görevleri yaparlar. Ne diyoruz? “Hayırda hayır vardır” ülkenin geleceği açısından. Bunu yapmak zorundayız.

 Evlatlarımız için, güzel ülkemiz için, birlikte yaşamak için, beraber yaşamak için, farklı düşüncelerde bile olsak, farklı siyasi partileri bile desteklesek demokrasi ortak paydasında buluşmak için. Bu bizim için ve ülkemiz için tarihi bir süreçtir” dedi.