reklam
reklam
DOLAR 34,2648 % -0.04
EURO 37,0863 % 0.26
STERLIN 44,4817 % 0.38
FRANG 39,5677 % -0.03
ALTIN 3.010,83 % 0,60
BITCOIN 67.116,01 0.392

Vekil Minsolmaz “Popülizm; Bizim Siyaset Tarzımız Değil”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Minsolmaz “Popülizm; Bizim Siyaset Tarzımız Değil”
reklam

Başbakanlık Başdanışmanı ve Cihannüma Genel Başkanı Mustafa Şen geçtiğimiz gün Ak Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz “Türkiye'de her şeyden önce rejim değişmiyor. Değişen sadece yönetim sistemidir. 1923'te ilan edilen Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. Yönetim sistemi tartışmalarımızın tarihi cumhuriyetimizden eskidir. Mesela Meclis, Başbakan, Bakanlar Kurulu gibi pek çok kurumumuz Cumhuriyet öncesinde de mevcuttur. Birileri doğru ile yanlışı birbirine katarak milletimizin kafasını bulandırmaya çalışıyor. Çünkü onların kafaları da karışık, kafaları bulaşık. Şu an yapılan iş yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri yeniden düzenlemekten ibarettir. Bu organların hiçbiri ortadan kalkmıyor. Parlamento ortadan kalkmıyor. Birilerine sorsan kalkıyor, yok böyle bir şey. Parlamento yine yerinde. Sadece görev tanımları yeniden yapılıyor. Kitapçıkların fırlatıldığı dönem geride kalacak. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı vatana ihanet dışında hiçbir suçtan yargılanamaz. Yeni sistemde bu da çözülüyor. Meclise yaptığı tüm işlemlerle ilgili Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açma ve Yüce Divan'da yargılanmasını talep etme hakkı veriyor. Karşılıklı yetki aşımı diye bir mesele olmayacak. Prensip itibarıyla kanun çıkarmak mevcut sistemde yasamanı işi yeni sistemde yürütmenin. Ne diyor ana muhalefetin başındakiler: Parlamento yok, yasama organı kalkıyor. İşleri güçleri dedikodu. Şayet kararname ile düzenlenen bir konuda kanun çıkarsa kararname geçersiz hale geliyor. Sadece bütçe kanunun meclisteki görüşmeleri çıkmaza girerse ülkede işlerin durmaması için bir önceki bütçe yeniden değerlendirme yoluyla devreye giriyor. Meclis ortadan kalkması bir yana daha da güçlendiriliyor. Daha geniş vazifeler üstleniyor. Yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlığını da ekliyoruz. Yargının herhangi bir grubun, hizbin, ideolojinin tasallutuna girmesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Askeri mahkemeler kapatılıyor. HSYK'nın yapısı çoğulculuğu korunarak daha da güçlendiriliyor. Bu sistemde kazanan Türkiye olacak” dedi.

Ak Parti’nin kimliksiz bir parti olmadığını, rüzgara göre renk değiştirmediğini yerli ve milli bir parti olduğunu ifade eden Vekil Minsolmaz “Bizim bir duruşumuz var. Bu duruşun merkezinde insan var. Ak Parti bütün faaliyetlerini gerçekleştirirken, süreçleri inşa ederken, projeleri oluştururken insanı esas alır. İnsanı görmeyen, gözetmeyen, dikkate almayan, ıskalayan hiçbir faaliyetin başarı şansı yoktur. Popülizm, bizim siyaset tarzımız değil. Kuşatıcı bir siyaset yürüttük belki de bundan dolayıdır ki muhalefet partileri siyaset üretecekleri, proje geliştirecekleri bir alan bulamıyor. Boşluk bırakmadık. Bu nedenle muhalefet partilerinin hedefi konumuna geldik. Ancak yaptığımız işleri, hayata geçirdiğimiz projeleri eleştiremedikleri için asılsız iddialar ile halkımızın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. İnşallah halkımız her zaman olduğu gibi 16 Nisan tarihinde yine tercihini istikrardan yana kullanacaktır” dedi.