reklam
reklam
DOLAR 34,2719 % -0.02
EURO 37,0788 % 0.21
STERLIN 44,4718 % 0.32
FRANG 39,5850 % 0.02
ALTIN 3.007,49 % 0,49
BITCOIN 67.367,99 0.383

Başkur “Ülkenin Geleceğini; Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkur “Ülkenin Geleceğini; Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur Türkiye gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşsizlik rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Türkiye’nin kara tablosunun gözler önüne serildiğini ifade eden Başkur “İşsizlik rakamları açıklandı, oldukça yüksek. Geçen yıla göre 590 bin kişi daha işsizler ordusuna katılmış durumda. Ekonominin çok parlak olduğu yönünde anlatımlar var. Ama gerçek öyle değil. Neredeyse her evde bir işsiz var. İşsizliğin olduğu evde huzur olmaz. İşsizliğin yoğun olduğu ülkede de huzur olmaz.

Hükümetten beklentimiz şu; pek çok ekonomik paket açıkladılar, ekonomi çok iyiye gidecek dediler. Bizler de sabırla bekledik. Ama gerçek tablo işsizlerin giderek arttığı bir tablo, bu tablo hepimizi üzüyor. Sayın Binali Yıldırım’a açık çağrıda bulunuyorum; işsizliği önlemek istiyorsan bizim görüşlerimizi de dinle. İzlenen ekonomik politikalarla işsizlik önlemez. Ülkede ciddi bir kriz var. Bunun en somut örneği de işsizliktir. Umarız ve dileriz bizim sözümüzü dinlerler. Ekonomide de aldıkları politikalarda 180 derecelik bir değişiklik yaparlar. Bu ekonomik politikalarla ülke huzura kavuşmaz” dedi.

 

Referandumdan hayır kararı çıkması halinde ülkede neler olacağına değinen Başkur “Referandumdan hayır kararı çıkarsa Sayın Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı görevine devam edecek. Sayın Binali Yıldırım Başbakanlık görevine devam edecek. TBMM yasa yapmaya devam edecek. Yine demokratik yöntemlerle komisyonlarda, genel kurulda tartışarak, yasaları olgunlaştırarak çıkarmış olacak. Herkes görevini anayasal sınırlar içinde yerine getirecek ve Türkiye yoluna devam edecek.

Bu açıdan sandığa giderken bütün vatandaşlarımın düşünerek sandığa gitmelerini ve oy kullanmalarını istedim. Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğimiz yönündeki açıklama belli çevrelerde hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bekliyorlardı Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesine gidecek, biz de bunu meydanlarda koz olarak kullanacağız. Biz milletimize güveniyoruz. Bu milletin ferasetine, bu milletin sağduyusuna güveniyoruz.

Sorun sadece Cumhuriyet Halk Partisi sorunu değil, sorun AKP sorunu değil, sorun MHP sorunu değil. Sorun memleket sorunu. Dolayısıyla kararı millet verecektir. Biz milletimize güveniyoruz, sağduyusuna güveniyoruz. Çünkü milletimiz demokrasinin ne kadar değerli olduğunu biliyor. Çünkü milletimiz parlamentonun ne kadar değerli olduğunu biliyor. Çünkü milletimiz bütün yetkilerin bir kişide toplanmasının, Türkiye’yi nasıl felaket bir maceraya sürükleyeceğini de gayet iyi biliyor.

O nedenle biz Amasya Tamiminde ne söylendiyse, “Milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır” dedilerse bizim kurucularımız, bu ülkeyi kuranlar; biz de yine bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin milletinin azim ve kararı kuracaktır, güvencesi olacaktır diye düşünüyoruz” dedi.