reklam
reklam
DOLAR 34,2376 % -0.12
EURO 37,0768 % 0.23
STERLIN 44,4703 % 0.36
FRANG 39,5188 % -0.15
ALTIN 3.009,54 % 0,56
BITCOIN 67.939,99 1.806

Vekil Gündoğdu “Hayırlı Bir Geleceğin Kapısı Aralanıyor”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Hayırlı Bir Geleceğin Kapısı Aralanıyor”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu geçtiğimiz gün Babaeski İlçesinde faaliyet gösteren esnaflarla bir araya geldi.

Esnaf ziyaretleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hazırlanan “Neden Hayır?” konulu broşürleri vatandaşlara dağıtan Vekil Gündoğdu “Gittikçe bu dayatılmış olan karanlık rejim değişikliğine hayır deme iradesinin güçlendiğini her alanda ve kiminle konuşursak görüyoruz. Türkiye aydınlığa, umuda, yeniden birlikte yaşama kültürünü yeşerteceği daha güzel günlere doğru hızla yol alıyor. Çok hayırlı bir geleceğin kapısı aralanıyor. Tabi böyle olunca bunun karşısında panikleyen korku imparatorluğu baskıya, tehdide ve yıldırmaya, yani kendi iş yapma biçimini yeniden üretmeye devam ediyor ve sıkı sıkı buna sarılıyor.

Nitekim bu hafta da Gençlik Kollarımızdan Samet Burak Sarı Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle tutuklandı. Saray rejiminin Cumhuriyet Halk Partisini ve Cumhuriyet Halk Partisi gibi demokrasiye gönül vermiş olan milyonları yıldırmaya ve bu yıldırma için tutumunu geleneksel biçimde artık sertleştirmiş olduğu günler belli ki devam ediyor ve devam edecek. Biz yol arkadaşımızın, yoldaşımızın yanındayız, gerektiği zaman arkasındayız ve şu asla unutulmasın, biz o ne diyorsa zaten onu diyoruz.

Herkes şunu çok açıkça bilmeli. Cumhuriyet Halk Partisinin hiçbir gencini bu saray düzenine feda etmeyeceği gerçeği herkes tarafından bilinmeli. Hiçbir gencimizi, Türkiye’nin demokrasi diyen hiçbir gencini biz bu saray düzenine ezdirmeyeceğiz. Bu düzen gençlerden korkuyor, bu düzen değişimden korkuyor. Gencin kendi içinde barındırdığı umuttan korkuyor. Çünkü biliyor ki umut varsa, biliyor ki değişim isteniyorsa bu düzen devam edemez. Ve yine biliyor ki Türkiye’nin aydınlık yarınları işte bu milyonlarca gençle birlikte kurulacak. Zaten darbe rejimleri tarihin her safhasında en çok gençlerden, en çok düşünenden, en çok değişimden korkmuştur. Çünkü darbe rejimleri en çok özgürlükten korkar ve en çok o özgürlüğü bizzat yaşayan ve yaşatan gençten korkar. Yalnızca Samet Burak Sarı veya yalnızca Cumhuriyet Halk Partili gençler değil bu rejimin hayatını kararttıkları. Kendi çocukları ve torunlarına askerlikten muaf milletvekilliği yolunu hak görüyorlar. Ama milletin çocuğuna işsizliği, cezaevlerinde tutukluluğu ve Suriye topraklarında ölümü reva görüyorlar. Referandum öncesi bir kahramanlık hikayeleri anlatılma dönemine yeniden girdik. Ama işte o kahramanlık hikayelerinin içerisinde sizin, bizim, hepimizin çocuğumuza kıyıyorlar. Milletin evladıyla kimsenin kahramanlık hikayesi yazmaya hakkı yok. El Bab’da 68 evladımız şehit olmuşken şimdi de çocuklarımızı birilerinin jandarması yapıp Rakka’ya göndermeye kalkıyorlar. Suriye bataklığı üzerinden yapılan iç siyasetin Türkiye’de nasıl sonuçlar doğurduğunu görmüyor gibi Türkiye’yi bir kez daha iç siyasete malzeme etmek adına Suriye bataklığına gömmeye devam ediyorlar. Bu milletin evlatlarının canı bu kadar ucuz değil, olamaz. Bunlar bizim çocuklarımız. Bütün bunlara gereken cevabı 16 Nisan’da sandığa giderek ‘Hayır’ diyerek vereceğiz” dedi.