reklam
reklam
DOLAR 34,2409 % -0.11
EURO 37,0632 % 0.19
STERLIN 44,5120 % 0.44
FRANG 39,5548 % -0.06
ALTIN 3.015,17 % 0,75
BITCOIN 67.292,01 1.307

Erol Mutlu Türkiye Gündemini Değerlendirdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Erol Mutlu Türkiye Gündemini Değerlendirdi
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Babaeski İlçe Başkanlığı geçtiğimiz gün haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Türkiye gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda konuşan Mutlu “İktidarın bu Anayasa değişiklik paketini hazırlayanlarının sizlere ve bizlere fazla söyleyecek bir şeyleri yok. Bütün yetkiler tek adamda toplanacak, biz de buna demokrasi diyeceğiz. Güçler ayrılığının olmadığı bir Anayasada demokrasiden söz etmek mümkün müdür? Yürütme zaten elinizde, yasamayı ve yargıyı da elinize geçirdikten sonra bunun adına demokrasi demenin bir manası var mı? İnsanlardaki tedirginlik, yavaş yavaş korkuya dönüşüyor. Türkiye’de bir platform oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı’nın dünürü, neymiş efendim bir deprem anında veya bir darbe anında insanların birbirleri ile haberleşmesini sağlayacak bir platform oluşturmaya çalışıyor. Bu platformda kimler olacak veya kime karşı kullanılacak bu insanlar, bu güç kime karşı kullanılacak? Bu insanları ayrıştırmaktır. Tabii ki yok, farz edin yanlış bir bilgi geldi, alarm zilleri çaldı, bu insanlar sokağa çıktılar, kime karşı çıkacaklar, bu Türkiye’nin güvenlik zafiyeti mi var? Bir darbe teşebbüsü anında ülkenin güvenlik güçleri var. Bir deprem anında gerekli tedbirleri alacak kuruluşları var. Böyle bir şeyi kabul etmek, ele ele demokratik bir ülkede asla ve asla mümkün olmamalıdır” dedi.

Parti binasında düzenlenen toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi Babaeski Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpulat, Gençlik Kolları Başkanı Aykut Tapar, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, CHP Büyükmandıra Belde Başkanı Kaner Gizer, Alpullu eski Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyükmandıra eski Belediye Başkanı Ali Osman Bayraktaroğlu, bazı Mahalle ve Köy Muhtarları ile partili üyeler katıldı.