reklam
reklam
DOLAR 34,2390 % -0.12
EURO 37,1472 % 0.42
STERLIN 44,5018 % 0.39
FRANG 39,5765 % -0.02
ALTIN 3.010,47 % 0,59
BITCOIN 67.642,18 2.986

Tanzer Koç “Bu Sistem Bir Reformun Başlangıcıdır!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Tanzer Koç “Bu Sistem Bir Reformun Başlangıcıdır!”
reklam

Ak Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı 16 Nisan tarihinde vatandaşların oylamasına sunulacak olan başkanlık sistemi ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Beraberindeki heyet ile Ertuğrul ve Karaağaç köylerini ziyaret eden Ak Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç “Muhalefet ‘Hayır’ kampanyasını ne yazık ki yalan ve yanlış bilgilerle sürdürüyor. Kamuoyunu yanıltıcı şekilde açıklamalar yapmaya devam ediyorlar. Bizim görevimiz vatandaşlarımıza bu yanlışları anlatmak ve doğru bilgiyi sunmaktır. Biz vatandaşlarımıza işin doğrusunu anlattıkça, milletimizin önyargısını kırıyoruz. Kamuoyunu yanlış bilgilendiren muhalefete karşı vatandaşlarımız kızgınlık ve kırgınlıklarını ifade ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte ülkemizde demokrasinin güçleneceğini söylüyoruz. Bunun arkasında, önünde başka bir şey aramaya gerek yok. Rejim değişikliği olmadığı gibi rejime bağlılık da artmaktadır. Bir kere şundan hepimiz çok eminiz, 1923'te Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti ilan etmesiyle Türkiye rejimini seçti ve konu kapandı. Biz burada bir hükümet sistemi öneriyoruz, zaten üç aşağı beş yukarı uygulanmakta olan bir sistemin kurallarını daha sağlamlaştırmak ve belirlemek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte tahsis edilecek olan güçlü yürütme sayesinde herkesin şikayetçi olduğu siyasi bürokrasinin olumsuz yanları ortadan kaldırılacak. Bu sistem bir reformun başlangıcıdır. Bu; Bir diriliş hareketidir. Ana muhalefet ne yapıyor? 'Hayır da hayır'. Niye hayır? Buna söylediği altı doldurulmuş, slogan dışında tek bir cümlesi de yok. Peki 'hayır' diyorsan gel sen seçil, daha iyi yönet. Öyle bir şey de yok. Bu sadece kolaycılıktan, rahatlıktan kaynaklanan bir yaklaşım ama ülkelerin demokrasisi için de zararlı. Çünkü güçlü bir demokrasi için güçlü bir muhalefet de gerekir. Her şeye 'kötü', her şeye 'hayır' demekle olmaz ki. İyisini öner, iyisini yapmak için bir çaba göster. Yani 6-7 kere seçim kaybetmiş bir ana muhalefet partisinin lideri hala çıkıp rahat rahat her konuda yalan yanlış konuşabiliyor, bu yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir rejim değişikliği değil; yeni Türkiye için milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek reform hareketidir.

Türkiye’nin rejimi bellidir; Cumhuriyet’tir. Bizim amacımız yerli, milli ve güçlü bir hükümet sistemi oluşturmak ve daha istikrarlı daha demokratik bir Türkiye’dir. Bu nedenle biz evet diyoruz.

 AK Parti Grubu ve MHP Grubu TBMM’de önemli mücadeleler sonucunda anayasa değişiklik teklifimizin Meclisten geçmesini sağladılar. Bu kararlı duruşla referandum sürecinde de tüm halkımızla temas halinde olarak, sıkmadık el; dokunmadık yürek bırakmayacağız.

 Türkiye'ye özgü olan bu model ile 15 Temmuz'a benzer ihanetlerin önüne geçilecek, demokrasimiz ve millet iradesi daha da güçlü hale gelecek. Biz bu coğrafya da dimdik durabilmek adına, mazlum halklara sahip çıkabilmek adına bu sistemi halkımıza doğru şekilde anlatmalıyız. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüze kadar bir vesayet sistemi almış başını gidiyordu biz buna dur diyoruz. 

Şu anda Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne en çok itiraz edenler bu vesayetçilerin kendileri ve uzantıları. Görüyoruz ki hem içeride, hem dışarıda bunlar itiraz ediyorlar, istemiyorlar.

Çünkü bunların şahsi menfaatleri ve belli grupların menfaatlerinin sona ereceğini düşünüyorlar. Bu gruplar hep istikrarsızlıktan kazandılar.

Dolayısıyla bu istikrarsızlık durumu sona erdiğinde yönetim sistemimiz çok daha etkin olacak.

Milletimize güvenimiz tam, yapılan araştırmalar da gösteriyor ki çoğunluk evet diyor.

Ancak sadece anketlere dayanarak planlarımızı yapamayız, biz milletimiz için en doğru olan yolda çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz” dedi.