reklam
reklam
DOLAR 34,2389 % -0.13
EURO 37,1691 % 0.47
STERLIN 44,4933 % 0.38
FRANG 39,5505 % -0.08
ALTIN 3.011,18 % 0,61
BITCOIN 68.322,98 2.858

Başkur “Bu Yetkileri Babama Bile Vermem!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkur “Bu Yetkileri Babama Bile Vermem!”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Türabi Kayan, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur ile birlikte geçtiğimiz gün İğneada ve Limanköy’ü ziyaret etti.

CHP Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Nurşen Deyrin ve CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin’in de katıldığı İğneada ve Limanköy ziyareti esnasında vatandaşlara hitap eden CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur “Evet çıkarsa saraydaki kişi tek adam olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızı kast etmiyoruz. Seçim 2019’da olacak. O zamana kadar kim öle kim kala. Ondan sonra da seçimler olacak. Elli yıllık, yüz yıllık bir rejim değişikliğini konuşuyoruz. Bu bir referandum. Başkanlık rejimi gelsin mi gelmesin mi? Konu bu. Hayır çıktığında Cumhurbaşkanımız Erdoğan görevine devam edecek. Sayın Binali Yıldırım başbakanlığa devam edecek.
Başkanlık sistemi dünyada hangi ülkelerde başarılı olmuş bunu sorgulamak gerekir. Atatürk kurtuluş savaşından sonra cumhuriyeti kurdu. Ondan önce padişahlık vardı. Atatürk isteseydi o zaman başkanlık sistemini kurardı. Neden yapmadı? Çünkü parlamenter rejim dünyanın en ileri rejimi. Dünyada başkanlık sistemiyle başarılı olmuş bir ülke var. O da Amerika Birleşik Devletleri. Onun dışındaki ülkelerin hepsi dünyanın en geri kalmış ülkeleri. Parlamenter rejimle yönetilen ülkeler ise dünyanın en gelişmiş ülkeleri. Türkiye’de 3,5 milyon Suriyeli var. Kilis’te türklerden daha fazla Suriyeli var. Bunlar nereye kaçtı, Türkiye’ye kaçtı. Adam Türkiye’yi de beğenmiyor. Varını yoğunu satıyor. Libya’ya Afganistan’a, Katar’a gitmiyor. Arap bunlar, Müslüman. Adam geliyor Türkiye’ye burayı beğenmiyor. Yunanistan’a kaçıyor insan kaçakçılarına sürüyle para vererek. Orayı da beğenmiyor. Yürüyerek Macaristan üzerinden Norveç’e gitmek istiyor. Adam arap, Müslüman, gittiği yer Hristiyan, Norveçli. Dil bilmez. Neden oraya gitmek istiyor, orada parlamenter rejim var, adalet var, refah var. Ben hiçbir Suriyelinin Libya’ya gitmek istediğini görmedim. Gazi meclis, Türkiye’nin dört bir yanından milletvekilleri gelmiş. Gazi meclise başkomutanlık yetkisi verilmiş. Gazi Meclis, Atatürk’e başkomutanlığı üç aylığına vermiş. Sakarya Savaşı’nı yap, görevi iade et demişler. Ama bu değişiklik geçerse bu yetki bir kişiye verilecek. Bu kastettiğimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil. Biz Tayyip Erdoğan’ı sevene saygı duyuyoruz. Allah geçinden versin, Cumhurbaşkanımız rahmetli oldu diyelim. Onun yerine geçen kişiye bu kadar yetki verilir mi. Bir fren mekanizması olması lazım, bir denetleme olması lazım. Kim seçilirse padişahtan bile yetkili konuma gelecek. Kendi adıma konuşuyorum, bizim genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bile kazansa bu yetkiler verilsin istemem. Babama dahi vermem bu kadar yetkiyi. Milletin kararına saygılıyız. Bazı arkadaşlarımız evet diyecek. Onlar da vatansever. Hayır diyen de vatansever. Birisi evet dedi diye, birisi hayır dedi diye kızmamamız lazım. Herkesin bir görüşü, birikimi, tecrübesi var. Bizim Evet diyenin de , hayır diyenin de başımızın üstünde yeri var. Birbirimizi kırıp dökmeyelim” dedi.