reklam
reklam
DOLAR 34,2390 % -0.12
EURO 37,1472 % 0.42
STERLIN 44,5018 % 0.39
FRANG 39,5765 % -0.02
ALTIN 3.010,47 % 0,59
BITCOIN 67.642,18 2.986

Vatan Partisi “Sözde Kürdistan Bayrağı Kabul Edilemez!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vatan Partisi “Sözde Kürdistan Bayrağı Kabul Edilemez!”
reklam

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin karşılanmasında Türk Bayrağı yanına Kürdistan bayrağı çekilmesi kınadı.

İlçe Başkanı Selda Kılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyaretinde, Atatürk Hava Alanı ve Esenboğa Hava Alanı’na sözde “Kürdistan” bayrağı çekilmesi kabul edilemez. Bu olayı Başbakan Binali Yıldırım’ın “Diplomatik teamül” olarak açıklaması ise başlı başına skandaldır. Diplomatik teamül; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsız olarak tanıdığı ülkeler için geçerlidir. Oysa bugün komşularımız arasında ve dünyada “Kürdistan” diye bağımsız bir devlet bulunmamaktadır. Barzani de bağımsız bir ülke başkanı değil, Irak Anayasası’nın 117. Maddesine göre Irak devleti içinde federe bir bölge olan Kürdistan Bölgesinin lideridir. Bu tavır Irak Devleti’nin toprak bütünlüğüne karşı da komşulukla bağdaşmayan kötü niyet içermektedir. Bütün bu gerçekler ışığında, Barzani’nin bağımsız bir devlet başkanı gibi karşılanması, ABD’nin bağımsız Kürdistan planına EVET demektir. AKP yönetimi, Kürdistan bayrağıyla ABD’nin İkinci İsrail planına evet demiştir. Biz Vatan Partisi ve Türk Milleti olarak, İkinci İsrail planına HAYIR diyoruz.

ABD, Suriye’de yenilmiştir. ABD’nin “ Kürdistan” planı bozguna uğramıştır. Fakat hala bu konudaki inatları sürmektedir.  PKK/PYD,  ABD tarafından “Kürdistan” planı için Türk Ordusuna karşı silahlandırılıyor ve destekleniyor.”Kürdistan”ın, daha doğrusu İkinci İsrail’in merkezinin Diyarbakır olduğu haritalarda gösterilmiştir. ABD’nin “Kürdistan” planındaki baş piyonu PKK/PYD’dir. Bu nedenle “Kürdistan” bayrağı aslında PKK bayrağıdır. AKP yönetimi Kürdistan bayrağı çekerek aynı zamanda PKK’ya EVET demiştir. Biz Vatan Partisi ve Türk Milleti olarak PKK bayrağına HAYIR diyoruz.

Bugün Cumhurbaşkanlığı Sistemine evet diyen AKP ve MHP, Kürdistan bayrağına evet diyen  PKK ve HDP ile aynı cephede buluşmuştur. Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında Kürdistan bayrağına Hayır demesi net bir duruş sergilemez, bunun için İkinci İsrail planı olan bağımsız “Kürdistan”a da Hayır anlamına gelen, sistem oylamasında da HAYIR demelidir.

 Ankara ve İstanbul’da açılan Kürdistan bayrakları, başkanlık sisteminin Türkiye’ye ne getireceğini açıkca sergilemiştir.Takke düşmüş ve Cumhurbaşkanlık Sistemi görünmüştür. Başkanlık sistemine evet demek “Kürdistan” planına evet demektir. Biz Vatan Partisi ve Türk Milleti olarak Cumhurbaşkanlığı Sistemine HAYIR diyoruz” dedi.