reklam
reklam
DOLAR 34,3029 % 0.18
EURO 37,1853 % 0.03
STERLIN 44,5215 % -0.03
FRANG 39,6153 % 0.13
ALTIN 3.010,89 % -0,03
BITCOIN 67.939,39 0.98

Vekil Minsolmaz “Milli İradeden Başka Hiçbir Güç Tanımayız”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Minsolmaz “Milli İradeden Başka Hiçbir Güç Tanımayız”
reklam

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Ak Parti Kırklareli İl Başkanlığı referandum öncesi köy ziyaretlerine devam ediyor.

Son olarak Kırklareli’ye bağlı Armağan Köyü’nü ziyaret eden Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz ve çok sayıda partili vatandaşları anayasa değişikliğinin ayrıntıları hakkında bilgilendirdiler.

Armağan Köyünde vatandaşlara hitap eden Vekil Minsolmaz “Kriz üreten bir sistemimiz var. Çünkü mevcut sistem, çift başlılığı öngören bir sistem. Biz artık çift başlılığı ortadan kaldıralım istiyoruz. Başbakan başka cumhurbaşkanı başka bir şey derse kriz çıkacak. Bunun bedelini de millet ödeyecek. Hatta aynı düşünceden de olsa kriz olabiliyor. Bunun örneklerini tarihimizde gördük. Artık bu sıkıntıları ortadan kaldıralım diyoruz. Ama CHP anlamıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bazen bunun örneklerini de veriyor. 'Parlamenter sistemi asla yedirtmeyiz, taviz vermeyiz' diyor ama aslında AK Parti getirdiği için tavrı 'istemezük' şeklinde oluyor. Okusaydın sen de 'Evet' derdin ama sen okumadan millete saygısızlık yaptığın için bunlar başına geliyor. Eğer millete saygın olsaydı o 18 maddeyi okuyup öyle halkın karşısında çıkardın. Biz özetle diyoruz ki, bir arabadaki iki direksiyon ve iki şoförü ortadan kaldıralım. Artık bir ayrım yapmalıyız. O yüzden cumhurbaşkanının da sorumlulukları olmalı. Bu çarpıklığı gidermek gerekiyor. 2007'de yarım kalan işin devamı şimdidir. Peki CHP ve HDP ne diyor, 'Eski sisteme geçelim.' Niye? Çünkü cumhurbaşkanını halk seçtiği zaman Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oluyor. Dertleri o, halktan korkuyorlar. Diyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan olmasa bile Recep Tayyip Erdoğan gibiler olsun, istikrar olsun. Kişilerden bağımsız olarak sorumlu ve icraat yapan, istikrarı sağlayan kişiler iktidar olsun diyoruz. Biz bu sistemi Erdoğan için değil, her doğan için istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut değişiklik ile ‘Diktatörlüğün’ geleceğini söylediğini ifade eden Vekil Minsolmaz “Bunlar yalan yanlış kampanya yapıyor. Aslında kimlerin 'Hayır' dediğine bakarak, bu işin ne kadar doğru, ne kadar yanlış olduğunu anlarsınız. Sizin diktatör dediğiniz adam 10 yıldır iktidarda. Şimdi çift başlı dönemde de diktatör diyorsun, çift başlılığın biteceği döneme de diyorsun. Bu nasıl olacak? 'Milli iradeden başka hiç bir güç tanımam' diyen birine diktatör demek insanlığa yakışmaz. Bu adam 15 Temmuz'da ortadaydı, hepimiz gördük. O tarihte ortada olmayan, hangi delikte belli olmayan siyasetçiler çıksın ortaya. Bizim derdimiz bu memleket kıyamete kadar bekasını koruyarak yoluna devam etmesidir. Diktatör diyorsunuz ama 10 yıl sınırı var. İstediğin kadar iyi yönetici ol, sadece iki dönem iktidarda olabiliyorsun. Bu nasıl tek adamlık?” dedi.