“Konunun Yeniden Değerlendirilmesi Yararlı Olacaktır”
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu geçtiğimiz gün “Hem fuar ve kongre merkezi, hem köy yolları yapılsın. Kırklareli Kazansın!” başlığı ile hazırladıkları basın açıklaması metnini kamuoyu ile paylaştı.
Kırklareli Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada “İlimizde yapılması planlanan Fuar ve Kongre Merkezinin proje ortağı Kırklareli Belediyesi, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Ticaret Borsası ile ilimizdeki diğer meslek odaları ve kurumsal paydaşlar olan Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kırklareli Ziraat Odası, Lüleburgaz TSO, Lüleburgaz TB, Babaeski TSO, Babaeski TB olarak bu projenin yürütülmesi ile ilgili düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak için bu basın toplantısını düzenlemiş bulunmaktayız.
Kapsamlı fuar ve kongre merkezlerinin kuruldukları bölgelerde yarattıkları avantajlar ve katmadeğerler göz önüne alındığında böyle bir yatırımın ilimize toplumsal, kültürel, sosyal ve ekonomik olarak büyük faydalar sağlayacağını düşünmekteyiz.
Fuar ve Kongre Merkezi yatırımının ilimizde gerçekleşmesi halinde bölgeye ciddi kaynaklar aktarılmış olacaktır.
(Haberin Devamı Sayfa 7’de)
Haberin Baş Tarafı Sayfa 1’de
Fuar, Kongre, Çalıştay, Bilimsel, Sportif ve Sanatsal etkinliklerin hazırlık ve düzenleme aşamalarında yöremizde ciddi ekonomik hareketlilik oluşacak ve birçok iş kolundan girdiler temin edilecektir.
Yöredeki işletmelerin bu etkinlikler çerçevesinde geliştirecekleri ticari ilişkiler sayesinde bölgemizin sanayisi, ticareti, hizmet sektörleri ve turizm potansiyelinin artacağını öngörmekteyiz.
Türkiye’de yapılan fuarlar içinde en yaygın sektör Tarım ve Hayvancılık konusu olduğundan ilimizin bu konuda Trakya’da ilk olabilmesi önemlidir ve bölgemize büyük avantaj sağlayacaktır.
Keza Türkiye’de 500 kişilik Kongre sayısı yıllık 250 civarına çıkmış ve son on yıldaki büyüme hızı %254 olmuştur.
Kongre turizmi açısından ilimiz İstanbul’a yakınlık, güvenlik, tabiat özellikleri ve yöresel ürünler göz önüne alındığında cazip şartlara sahiptir.
Dolayısıyla böyle bir yatırımın ilimiz için çok önemli olduğunu düşünmekteyiz.
Bu projenin uygulayıcı ve büyük ortağı Kırklareli İl Özel İdaresi olup, Güdümlü Proje kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği alarak uygulanması ortaklar tarafından protokole bağlanmıştır.
Proje maliyetinin %50 civarında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, diğer yarısının ortaklar tarafından eşfinansman olarak karşılanması öngörülmektedir.
Proje 3 mali yılda finanse edilecek olup, ortakların katkıları 3 yıla yayılacaktır.
Kırklareli İl Özel İdaresi Bütçesi kapsamında bu projenin son İl Genel Meclisi toplantısında az bir farkla da olsa onaylanmamış olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Bu gibi özel ve büyük projelerin ilimizin karar organlarından toplu konsensüs şeklinde geçmesi en büyük dileğimiz ve temennimizdir.
Biz meslek odaları ve kuruluşları olarak bu yatırımın uzun vadeli etkilerinin ve bir çok yönden yöreye katkılarının göz önünde tutulmasını ve konunun İl Genel Meclisi’nde tekrar değerlendirilmesinin yararlı olacağı düşüncesi ile projenin ilimize kazandırılmasının çok önemli olduğunu düşünmekteyiz” denildi.