reklam
reklam
DOLAR 34,3004 % 0.18
EURO 37,1567 % -0.04
STERLIN 44,5432 % 0.03
FRANG 39,6334 % 0.19
ALTIN 3.008,71 % -0,11
BITCOIN 67.772,42 0.618

Ülkü Ocakları 18 Mart Şehitleri İçin Anma Programı Düzenliyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Ülkü Ocakları 18 Mart Şehitleri İçin Anma Programı Düzenliyor
reklam

Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanlığı, 18 Mart tarihinde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenleneceğini duyurdu.

Eski Rektörlük Binasının alt salonunda gerçekleştirilecek anma programının saat 14.00’te başlayacağı bildirildi. Tarih araştırmacısı İslam Özdemir ve yerel tarihçi Mustafa Gültekin’in konuşmacı olarak katılacağı anma programında Çanakkale Muharebesi ile alakalı fotoğraf sergisi de katılımcıların beğenisine sunulacak. Programın tamamlanmasıyla birlikte Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanlığı’nın öncülüğünde Kırklareli Şehitliğine yürüyüş gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanı Mustafa Yabacı “18 Mart büyük Türk Milleti’nin bağımsızlığının sağlanması ve bekası için şehadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarının saygı, şükran ve rahmet ile anıldığı gün olmakla birlikte aynı zamanda  kazanılmış Çanakkale Zaferi’nin de kutlandığı gündür. Çanakkale Savaşı’nda Türk Milleti’nin yüksek vatan sevgisi ve bağımsızlık isteği doğrultusunda verdiği bu emsalsiz mücadele; Türk’ün vatanının bütünlüğü için gerektiğinde neleri göze alabileceğinin en önemli göstergesidir. Bizlerde Çanakkale Savaşı’nın temelini oluşturan Türk Milliyetçiliği fikriyatının temsilcisi Ülkü Ocakları olarak; Bu ihtişamlı ve inanılmaz zaferi asla unutturmayacak; şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan, sınırları kanla çizilen son Anayurdumuz Türkiye’yi ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumanın hepimizin namus borcu olduğunu bilerek emanetlerine sahip çıkacak ve onları koruyacağız.

Onların bayrağı yere düşürmemek için “Allah Allah” nidalarıyla ölüme adeta koşarak gittiklerini unutmayacak ve Şanlı Türk Bayrağı’nı daha yükseklerde dalgalandırmak, indirmek isteyenlerin karşısında da çelik gibi durmak için yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğiz. Gerektiğinde Seyit Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Yozgatlı Mustafa ve daha pek çok kahraman şehidimiz misali bizlerde gözümüzü kırpmadan vatan savunması için canlarımızı feda edeceğiz. Şanlı Türk Milleti tarihinden aldığı güçle kendisini yok etmeye, ayaklar altına almaya çalışan güçlere karşı her ne pahasına olursa kanından ve canından vazgeçerek Türkiye’nin milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü korumak için göğsünü siper etmekten asla ama asla çekinmeyecektir. Bugün rüzgâr ekenler Çanakkale Savaşı’nda ve diğer destansı mücadelelerimizde olduğu gibi yine fırtına biçecek ve boğazın soğuk sularında yok olacaklardır” dedi.