reklam
reklam
DOLAR 34,2845 % 0.14
EURO 37,1881 % 0.06
STERLIN 44,5329 % 0.01
FRANG 39,5871 % 0.07
ALTIN 3.004,99 % -0,23
BITCOIN 67.492,73 0.625

Vekil Minsolmaz “Çevrenin ve Kültürün Korunması; Birinci Önceliğimizdir”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Minsolmaz “Çevrenin ve Kültürün Korunması; Birinci Önceliğimizdir”
reklam

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Doğa Turizmi Master Planı hakkında yazılı bir açıklama metni yayınladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vekil Minsolmaz “Kırklareli Doğa Turizmi Master Planı; doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yapısı ile zengin bir doğa turizmi potansiyeline sahip olan Kırklareli’nde, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak doğal kaynak değerlerin, sürdürülebilirlik, katılımcılık ve çevreye duyarlılık temel ilkeleriyle planlanarak doğa turizminin geliştirilmesini sağlamaktır.
İstihdama ve bölgesel kalkınmaya olan katkısı ile Doğa Turizmi sadece güzel doğayı kullanmakla değil, bölgemizde atıl ve kullanılamayacak değerlerin kullanılması ile istihdam sağlamaya, yöredeki tarihi, doğal, kültürel ve tarımsal kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasıyla kırsal köylerimiz için ikinci bir gelir kaynağı oluşturulacaktır.
Çevrenin ve kültürün korunması birinci önceliğimiz olacaktır.
Çevre ve Kültür konusuna önem verilerek turistlerin ihtiyaçlarının karşılanması ve gelecek kuşaklara aktarılacak kültürel ve çevresel değerlere zarar verilmemesi için etik kurallar oluşturarak Kırklareli ilimize 2023 vizyonunda hak ettiği Turizm Ekonomisi kazandırılacaktır.
Bu vesile ile Kırklareli Doğa Turizmi Master Planının Ülkemize ve İlimiz Kırklareli'ne hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Trakya Turizm Rotası Nedir?

Trakya Turizm Rotası Projesi 2016 yılında, Trakya Kalkınma Ajansı‘nın desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde, EdirneKırklareli ve Tekirdağ illerinin İl Kültür Turizm MüdürlükleriÜniversiteleriBelediyeleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği gibi proje ortakları olan kurumlarla hayata geçirilmiştir. 

Proje; Trakya’da yer alan EdirneTekirdağ ve Kırklareli illerinde birbirinden bağımsız yürütülen projeleri tek çatı altında toplayarak; Trakya bölgesi turizm noktalarının ortak tanıtımını yapmak ve bölgenin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

 Projenin hedefleri ile birlikte Trakya bölgesindeki kurumların bir araya gelerek işbirliği yapması, projenin hedefleri ile birlikte bölgeye yeni turizm alanlarının kazandırılması sağlanacaktır. Bölgenin doğasıtarihilezzet durakları ve inanç turizmi gibi değerlerinin tespit edilerek bölgenin turistik çekicilikleri konusunda halkın bilinçlendirilmesi, yok olmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yeniden canlandırılması, farkındalık yaratılması, bölgenin kara, hava ve su sporlarına uygun mekanlarının belirlenerek; yelken sporları, su altı sporları, sportif olta balıkçılığı, rafting, mağara turizmi, dağcılık, avcılık, yamaç paraşütü vb. doğa sporlarına uygun yerlerin tespit edilmesi, potansiyel yatırımlar için girişimcilere zemin hazırlanması, turizm güzergahlarının rota ve istasyonlarının dinlenme ve ihtiyaç giderme noktalarının haritalarda işaretlenerek bilinirliliğini arttırmak amaçlamaktadır.

Trakya Bölgesidoğatarihlezzet ve inanç turizmi envanterleri çıkarılarak, bölgede yaşayan halk, seyahat acenteleri ve yerli yabancı turistlerin turizm noktası haline getirilecektir.