reklam
reklam
DOLAR 34,2617 % 0
EURO 37,0386 % 0.09
STERLIN 44,5295 % 0.04
FRANG 39,5403 % -0.15
ALTIN 3.025,78 % -0,07
BITCOIN 67.085,21 -0.417

Hakan Akten “Ünal Başkur’a En Güzel Cevabı CHP Üyeleri Verecektir!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Hakan Akten “Ünal Başkur’a En Güzel Cevabı CHP Üyeleri Verecektir!”
reklam

Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Başkanı Hakan Akten, sosyal medya hesabı üzerinden MHP ve ülkücü camiaya yönelik yakışıksız paylaşımlar yapan CHP İl Başkanı Ünal Başkur hakkında yazılı bir açıklama metni yayınladı.

Hakan Akten tarafından yapılan yazılı açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarını tenzih ederek; Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Sayın Ünal Başkur’un kendisine ait sosyal medya hesabından 10.01.2017 tarihinde yapmış olduğu paylaşıma verilecek en hafif karşılık herhalde bu olurdu. Ancak bizim aldığımız Ülkücü terbiye ve adap böyle bir karşılığı vermeyi dahi kendimize yakıştırmaya manidir.

 

Ancak belirtmek isterim ki, siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve her türlü kitle temsilcilerinin, kamuyla paylaştıkları beyanatlarında asgari nezaket kuralları çerçevesinde hareket etmeleri gerekliliği, bir ikna sanatı olan siyasette sağlıklı iletişim kurabilmenin olmazsa olmazıdır.

 

Sayın İl Başkanı’nın haddini ve amacını aşar mahiyetteki, “…Eyyy Devlet Bahçeli’ciler…” şeklinde kullanmış olduğu ifade, en basit yaklaşımla beyan sahibinin kendi Parti tabanında bulamadığı karşılığı, başka kurumlara saldırmak suretiyle popülerlik kazanma gayreti sonucunda karşılık bulmaya çalışmanın nafile çabasının hezeyanıdır. Kaldı ki yaklaşık 94 yıllık bir maziye sahip Türkiye’nin en köklü siyasi partilerinden birisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin il düzeyindeki en yüksek temsilcisinin başka bir siyasi partinin içerisinde var olduğu düşündüğü anlaşmazlıklardan yararlanmayı düşünerek hareket etmesine en güzel cevabı yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensuplarının vereceğinden hiç kuşkum bulunmamaktadır.

Sayın Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı’dır. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurumsal kimliğini, Değerli Genel Başkanımızın ismi kullanılmak suretiyle zedelemeye çalışmak kimsenin haddine olmadığı gibi kimsenin bunu yapabilecek bir gücü de bulunmamaktadır.

Sayın İl Başkanı’nın unutmaması gereken bir husus vardık ki, aile için anlaşmazlıklara dışarıdan yapılacak müdahalelere, hele hele siyasi menfaat temin etme amacıyla yapılacak müdahaleler sonucunda aile mensuplarının bu müdahaleye karşı savunma haklarının bulunduğu, bu savunmanın meşru olacağı ve nihayetinde müdahalede bulunma hadsizliğini gösterenin de kendi aile için anlaşmazlıklarını müdahaleye açık hale getireceği gözden kaçırılmamalıdır.

Son olarak eğer Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarının fikri tartışmaya temel teşkil edecek entelektüel çıtanın seviyesi, Sayın İl Başkanı’nın belirlediği düzey olduğu kabul ediliyorsa, – ki zannımca böyle değildir- bizler yine kendimize yakışanı yapar ve bu duruma üzülmekten başka, aile içindeki sorunlar aile içinde aile üyeleri tarafından çözülür anlayışı ile bir dâhilimiz, beyanatımız ve muhalefetimiz söz konusu olmaz. Yok, eğer benim de tanıdığım ve fikirlerine itibar ettiğim birçok Cumhuriyet Halk Partisi mensubu gibi, her birimizin birbirinden faydalanabileceği entelektüel donanım sahibi bünyelerden zuhur etmiş fikirler çerçevesinde dile getirilecek fikirlerin, her bir Ülkücü tarafından büyük bir keyifle ve faydalanma amacıyla dinlenileceğini belirtmek isterim. Bu vesileyle bir kez daha haddini ve amacını aşmış mahiyetteki ifadelere karşı en güzel cevabın, yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerleri mensupları tarafından verileceğine inancım tamdır” ifadeleri kullanıldı.

 

MHP Kırklareli İl Başkanı Hakan Akten tarafından yapılan yazılı açıklamadan sonra CHP İl Başkanı Ünal Başkur’un söz konusu paylaşımı kaldırması ise dikkatlerden kaçmadı