reklam
reklam
DOLAR 34,2435 % -0.05
EURO 37,0463 % 0.09
STERLIN 44,5359 % 0.08
FRANG 39,5048 % -0.24
ALTIN 3.029,26 % 0,04
BITCOIN 67.113,85 -0.676

Vekil Kayan “Birinci Turun Bir Belirleyiciliği Yok”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Kayan “Birinci Turun Bir Belirleyiciliği Yok”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, TBMM’de görüşülen anayasa değişikliğine “Hayır” oyu kullandığını açıkladı.

“Türk toplumu tam 200 yıldır uygarlığı ve demokrasiyi kendi topraklarında yerleştirmeye çalışırken, bir diktatörün keyfine göre anayasa yapmasına hayır diyoruz” diyen CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, CHP Milletvekilleri Mehmet Gökdağ ve Birol Ertem ile birlikte çekilen fotoğrafını kamuoyuyla paylaştı.

 

Konuyla ilgili açıklamasına devam eden Kayan “Tasarının asıl ruhunu oluşturan maddeler değil şu anda görüşülenler. İlk madde 9 oy olmasa geçmiyordu ve temelden çöküyordu. Asıl önemli olan ikinci tur oylama sonuçları. Birinci turun bir belirleyiciliği yok. Umuyoruz ki referandum yaşamdan gündemden kalkar. Anayasa değişikliği ülke gündemine yönelik bir çalışma değil. Bu diktatörlüğün altyapısından başka bir şey değil. Bunun ne kadar iyi olacağını başbakan ve AKP'li vekiller anlatmaya çalışıyor. Biz, ‘Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir' diyerek halkın adına halkın çıkarlarını savunmak için yetki aldık. İradesini saraya teslim etmek adına orada cansiperane çalışan bir yapı var. Ancak kendi iradelerini değil, ülkenin geleceğini tehdit altına alıyorlar. Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin ortalama gelirleriyle parlamenter sistemle yönetilen ülkelerin gelirleri arasında 7 kat fark var. AKP ve MHP toplumun yarısını teslim ettiğini düşündüğümüz grup, diğer yarıya ‘sizi tanımıyoruz' diyor. Olan biteni halka ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.