reklam
reklam
DOLAR 34,2913 % 0.15
EURO 37,0933 % -0.23
STERLIN 44,4985 % -0.09
FRANG 39,5843 % 0.06
ALTIN 3.022,11 % 0,34
BITCOIN 66.800,00 -2.055

Vekil Bürge “Üstünlerin Hukuku Değil, Hukukun Üstünlüğünü Sağlıyoruz”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Bürge “Üstünlerin Hukuku Değil, Hukukun Üstünlüğünü Sağlıyoruz”
reklam

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge geçtiğimiz gün İnece Beldesinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ve çok sayıda Ak Partili vatandaşın katıldığı köy ziyaretinde vatandaşlara hitap eden Bürge “Biz 15 sene önce Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile bu kutlu yürüyüşe çıktığımızda bir söz verdik, dedik ki; biz milletten başka kimseyi tanımayız. Biz Hakk’ın ve halkın hizmetkarıyız, tek adresimiz millettir, patron da millettir, bugüne kadar bu prensibimizi bozmadık. Şimdi yeni anayasada işin sahibi millet olacak, patron siz olacaksınız. Yeni anayasayla milletin iradesine ortak olmaya çalışanlar, 15 Temmuz’u planlayanlar, 17-25 Aralık’ı planlayanlar, Gezi olaylarını planlayanlar, elektronik muhtırayı planlayanlar 12 Eylül’ü, 60’ı, 12 Mart’ı, 28 Şubat’ı planlayanlar artık miadını dolduruyor, tarihin çöplüğünde yerlerini alıyorlar. İstiyorlar ki, bütün bu olumsuzluklara rağmen bu 82 model anayasayla yola devam edelim. ”dedi.

Pamuklara sarıp sarmalansın, kimse bu anayasaya dokunmasın, çünkü bu haliyle anayasa milli iradeyi engellemek için iyi bir araç. İşlerine geldiği zaman hemen 367 icadı çıkarıyorlar, yargı icadı çıkarıyorlar, vesayet odaklarını piyasaya sürüyorlar, parti kapatmaya kalkıyorlar. Hatırlayın, 2008’de Türkiye’nin en büyük partisine, iktidar partisine kapatma davası açmadı mı bunlar? 28 Şubat benzeri girişimle ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bu anayasayla mahkemelere koşup büyük projeleri engelliyorlar, Türkiye’nin gelişmesini yavaşlatıyorlar. Manşetlerle hükümetler artık düşmeyecek, milletvekili transferle siyasetle oynanmayacak ve güvenoyunu Meclis değil asıl verecek, vekiller değil milletin kendisi sandıkta verecek, siz vereceksiniz. Daha geniş, adil bir temsil için milletvekili sayısın da 550’den 600’e çıkarıyoruz. Bu değişikliğe karşı olan CHP, geçmişte DYP’yle beraber milletvekili sayısını 100 birden artırdı, 450’den 550’e çıkardı.O zaman 29 milyon seçmen vardı, şimdi 59 milyon seçmen var, 80 milyon nüfus var bunun lafını ediyor. Eğer böyle laf ederseniz geçmişteki yaptıklarınız da bir bir önünüze gelir. Kuvvetler ayrılığı en net şekilde ortaya konuyor, yani Meclis işini yapacak, Hükümet işini yapacak, yargı da işini yapacak. Yargı hem bağımsız oluyor hem de tarafsız oluyor. Yargıda birliği sağlıyoruz öyle asker için ayrı yargı olmayan sivil vatandaş için ayrı yargı yok. Yargı, adalet herkes içindir, rütbeye göre adalet olmaz, üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğünü sağlıyoruz. Milletvekilleri artık cumhurbaşkanı yardımcılarına ve bakanlara istedikleri soruyu soracak, yöreleriyle ilgili problemlerini aktarabilecek. Bundan böyle teklifleri milletvekili verecek, daha hesap verir bir yönetim için cumhurbaşkanı yardımcıları her türlü yaptıkları işten dolayı sorumlu olacak, hesap verecek. Bunun için Meclis’in yüzde 66’sının olur vermesi yetiyor, yani 367. Şu anki anayasada ne kadar? Yüzde 75, yani 413. Aslında yeni sistemle cumhurbaşkanı hem yetkili hem sorumlu oluyor. Şu anda yetkili, fakat sorumlu değil. İşte yeni anayasanın özelliği millete hesap vermeyi getiriyor. Oyu veren hesabı da sorar” dedi.