reklam
reklam
DOLAR 34,2872 % 0.14
EURO 37,1208 % -0.19
STERLIN 44,5148 % -0.07
FRANG 39,5889 % 0.08
ALTIN 3.024,25 % 0,41
BITCOIN 66.716,64 -1.414

Roman Dernekleri Anayasa Değişikliğine ‘Evet’ Diyecek

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Roman Dernekleri Anayasa Değişikliğine ‘Evet’ Diyecek
reklam

Trakya bölgesinde faaliyet gösteren roman dernekleri geçtiğimiz gün yaptıkları basın açıklaması ile birlikte 16 Nisan tarihinde halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliğine ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıkladılar.

Toplantıda konuşan Lüleburgaz Batı Trakya Romanları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Aygur  “Biz dezavantajlı gruplar olarak birlikten kuvvet doğar ilkesiyle hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu dernekleşme hareketiyle beraber STK’lar olarak gelişme yaşandı. Özellikle roman vatandaşlar için devletin projeleri ile beraber daha iyi konuma gelecektir. Biz bu noktada Trakya bölgesinde Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne bölgeleri olarak beraber hareket etme olanağını bularak bir bakıma “Evet platformu” adı altında iç işleri bakanlığının yürüttüğü çalışmaya destek veriyoruz” dedi.

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise “Bu günkü buluşmamız Kırklareli, Tekirdağ, Edirne bölgesini kapsıyor. Ama belki bu ileride Trakya çapında belki ülke çapında olacak. Önce birlik beraberlik içinde hareket etmenin faydalı olduğunu görmemiz lazım.

Bunu 15 Temmuz’da fazlasıyla yaşadık. Allah bizleri korudu. Özellikle Lüleburgazlı vatandaşların Turgutbey gişelerinde gösterdiği cesarette çok şeyi önledi. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bunlar oldu. Bu girişim başarılı olsa bizler sizler kim olursa olsun zarar görecekti.

Hepimiz açısından o gün önemli bir birliktelik göstermemiz gerektirdiğini gösterdi bizlere. Bu anlamda roman vatandaşların göstermiş olduğu bu tutum bizleri mutlu etti. Romanlara dezavantajlı gruplar olarak bakılıyor.

Ama bu duruma alınılmasın. Dezavantajlı bazen ben oluyorum bazen benim çocuğum benim eşim oluyor. Bu bir ayrımcılık ifadesi değil. Ama toplumun içerisinde bazı kesimlere pozitif ayrımcılık yapmamız gerektiğini ifade ediyor. Çünkü insanların uzun zamandır ihmal edilmiş problemleri oluyor.

Örneğin geçen Altıyol’a gittiğimizde bir vatandaşımız TOKİ neden yapılmıyor dedi. Bu gibi durumlardan sonuç çıkarmalıyız. Bunun için hep beraber uğraşmamız lazım. Kimsenin bir tarafından başka bir kenara çekmemesi lazım. Tamam burada Lüleburgaz’ın konusu kendince özel olabilir.

 Altıyol ve Kuştepe’de, bir yerde TOKİ yapabilecek hazine arazisi vardır bir yerde yoktur veya vardır ama bölge insanı orada oturmak istemez. Ben Lüleburgaz Belediyesi’nde iken mahallede anlattım. Çok insan ile görüştüm. Lüleburgaz insanımız Altıyol ve Kuştepe dışında başka bir yeri kabul etmiyor. Bunları kendi içimizde konuşmamız lazım ki sonuç çıksın. Bu yarın öbür gün hastane veya sağlık ocağı gibi şeyler de olabilir. Bu nedenle bölge insanının bunu kabul etmesi gerekir” dedi.