reklam
reklam
DOLAR 34,2435 % -0.05
EURO 37,0463 % 0.09
STERLIN 44,5359 % 0.08
FRANG 39,5048 % -0.24
ALTIN 3.029,26 % 0,04
BITCOIN 67.113,85 -0.676

Üsküp Beldesi 15 Temmuz’u Unutmadı!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Üsküp Beldesi 15 Temmuz’u Unutmadı!
reklam

Üsküp Belediye Başkanlığı tarafından “Darbeye Direnen Cesur Yüreklerle Millet Olduk” isimli program düzenlendi.

Üsküp Belediyesinde şair ve yorumcu Hasan Saka’nın sunumuyla “Darbeye Direnen Cesur Yüreklerle Millet Olduk” programı düzenlendi.  Program başlamadan önce Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve beraberindeki heyet tarafından “15 Temmuz Darbe Girişiminde Canını Hiçe Sayarak Darbeye Engel Olan Milletimize Ait Resim Sergisi” nin açılışı yapıldı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında; 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen kahraman vatandaşlar için Üsküp Cevatpaşa Mahalle Camii müezzini Recep Kandil tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap ve Kırklareli Valisi Esengül Civelek selamlama konuşmalarını yaptılar. Programa, mecliste devam eden anayasa çalışmaları sebebiyle katılamayan Ak Parti Kırklareli milletvekili Selahattin Minsolmaz, gönderdiği mektupla programdakileri selamlarken 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetledi. Konuşmaların akabinde Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican’ın okuduğu “Vatanım İçin” isimli şiir programı izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Üsküplü vatandaşların katılımıyla hazırlanan klip çalışmasının sonunda sahneye şair ve yorumcu Hasan Saka çıktı. “Unutamam” isimli şiirini seslendiren Hasan Saka izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Şiirin ardından “Darbeye Karşı Direnen Cesur Yüreklerle Millet Olduk” adlı belgesel ve klip çalışmasının gösterildiği program, Üsküp Beldesi Mehmetçavuş Mahalle İmamı Hüseyin Alptekin tarafından başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bugüne kadar vatanımız için canını vermiş tüm aziz şehitlerimiz için yaptığı dua ile son buldu. Programın sonunda İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican, şair ve yorumcu Hasan Saka ve Kırklareli Valisi Esengül Civelek’e günün anısına şiltleri takdim edildi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek programın sonlanmasıyla birlikte kendisiyle resim çektirmek isteyen vatandaşların isteklerini kırmayarak vatandaşlarla uzun süre hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saat 19:30’da Üsküp Belediyesi Kültür Evinde başlayan programa; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Alb. Selahattin Acara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican, Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Av. Tahsin Halcı, Kırklareli İl Dernekler Müdürü İsa Memiç, Kırklareli Ensar Vakfı Başkanı Mustafa Keskin, Kırklareli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kapıcı, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Mahalle Muhtarları, Mahalle İmamları, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.