reklam
reklam
DOLAR 34,2965 % 0.18
EURO 37,1669 % -0.04
STERLIN 44,5378 % 0.02
FRANG 39,5896 % 0.07
ALTIN 3.018,35 % 0,21
BITCOIN 67.686,01 -0.042

Vekil Minsolmaz “Güçlü Hükümetler Dönemi Başlıyor”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Minsolmaz “Güçlü Hükümetler Dönemi Başlıyor”
reklam

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz geçtiğimiz gün Dolhan köyünde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Bir araya geldiği vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgi veren Vekil Minsolmaz “Bu sistem uzlaşma getiriyor, bu sistem anlaşma getiriyor” dedi.

Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ve Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz ile birlikte Dolhan Köyünde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz “Tüm alanlarda hızla karar verebilmemiz için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ihtiyacımız var. Artık sistemden kaynaklanan bir istikrar olacağı için ekonomide belirsizlikler azalacak, bürokrasi daha hızlı hareket edecek, daha hızlı karar alınıp uygulanacak, refahımız artacak, 2023 hedeflerine daha hızlı yürüyeceğiz. En az yüzde 50'yi hedeflemek zorunda olan adaylar değişik toplumsal kesimlere açılmak zorunda hissedecekler kendilerini. Böyle kendi mahallelerine kapanıp siyaset yapmayacaklar.

Bugün ana muhalefeti biz öyle eleştiriyoruz kendi içerisine kapanıp hiçbir zaman yüzde 50'yi hedefleyen bir politika yapmıyor, yeni sistemde ise bunu yapmak zorunda kalacak, bunu yapamayan idareciler de yerinde kalamayacaklar. 'Küçük olsun benim olsun' diyenler kaybedecek. Çeşitli toplumsal kesimlere bütün partiler açılacağı için siyaset merkeze gelecek, daha fazla birlik ve beraberlik yaşanacak, politikalar yakınlaşacak. Türkiye’de artık bu değişiklik yapıldıktan sonra her zaman güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Öyle seçim oldu, hükümet kurulmadı, güvenoyu almadı, zaman kaybı ortadan kaldırılıyor. Hükümetleri kuran da, hükümetlerin işine son veren de millet oluyor, siz oluyorsunuz, patron sizsiniz, sandıkta karar veriyorsunuz. Geçmişte neler yaşadığımızı biliyorsunuz. Medya manşetleriyle hükümetler kuruldu, hükümetler devrildi. Yargı müdahaleleriyle hükümetlerin alanları daraltıldı, hatta yargı darbesi yapılmaya kalkıldı. Türkiye’de birçok darbeyi gördük. Sizin seçtiğiniz hükümetler maalesef darbeyle zorla iş başından uzaklaştırıldı. İşte bu mevcut anayasa, bu 82 model artık her tarafı dökülen darbe anayasası iş görmüyor. Sürekli arıza yapıyor, sürekli kriz üretiyor. Mevcut sistem ülkenin sorunlarına kalıcı çözüm üretemiyor, ekonomi yeteri kadar büyümüyor. AK Parti döneminde, son 15 yılda ekonomiyi üç kat büyüttük. Eğer bu engellerle karşılaşmasaydık, sürekli taciz etmeseydi inanıyorum ki en az 5 kat büyüyecekti. 14 yıldır sizlere hizmet üretiyoruz, projeler yapıyoruz. Biz iş yapalım dedikçe onlar hep olmaz dediler, hep hayır dediler. Yol yapalım, tünel yapalım, köprü yapalım dedikçe hayır dediler, hep engel koydular. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle artık bu engelleri tamamen ortadan kaldırıyoruz. Siz doğrudan sandıkta cumhurbaşkanını da seçeceksiniz, hükümetine de karar vereceksiniz. Meclisi seçeceksiniz. Sizin seçtiklerinize artık kimse karışamayacak, kimse burnunu sokamayacak. 5 yıl boyunca güçlü hükümetler hizmet üretecek, iş üretecek, bahane üretmeyecek. Hükümetler seçim kaygısı olmadan, kriz düşüncesi olmadan 5 yıl çalışacak, hizmet üretecek, iş üretecek. CHP tutturmuş ‘Cumhurbaşkanı Meclisi feshedecek’ diyor. Yok böyle bir şey, tamamen yalan. Cumhurbaşkanı Meclis’i seçime götürebilir.  Eğer seçim kararı alırsa kendisi de gidiyor, çünkü seçim aynı anda oluyor, aynı gün oluyor. Eğer Meclis de seçim kararı alırsa bu sefer cumhurbaşkanı da gidiyor, hem de Meclis gidiyor. Dolayısıyla bu sistem uzlaşma getiriyor, bu sistem anlaşma getiriyor” dedi.