reklam
reklam
DOLAR 34,6174 % 0
EURO 36,5675 % -0.19
STERLIN 44,0835 % -0.02
FRANG 39,2142 % 0.01
ALTIN 2.937,45 % 0,09
BITCOIN 95.096,00 -1.161

“Türkiye Peyzaj” Faaliyete Başladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
“Türkiye Peyzaj” Faaliyete Başladı
reklam

“Türkiye Peyzaj” isimli işletmenin sahibi Ahmet Ünal yeni faaliyete başlayan işyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hamidiye Mahallesi’nde bulunan dükkanında vatandaşlara çim ekimi, ilaçlama, fidancılık ve periyodik bakım hizmetleri sunan Ziraat Teknikeri Ahmet Ünal “2010 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Babaeski İlçe Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra ben ve ekibim, hızlı bir şekilde devamlılık arz eden hizmet anlayışımızla yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır ilkesiyle çalışmaktayız. İşletmemiz ülke genelinde 30 yıllık bilgiye ve tecrübeye sahiptir.

 4 sigortalı çalışanımızla, çim ekimi ve bakımı, bahçe kurulumu, budama dahil devlet destekli, sertifikalı fidan dikim işleri dahil yöremiz çiftçilerine, Belediyelere ve ayrıca; çevre Fabrikalara (Referanslarımız; Danone, Heaş, Limak) dahil birçok garantili ismine doğru sertifikalı her tür meyve fidanı ve çam çeşitleri ayrıca çim ekimi, bahçe bakımı ve periyodik bakım ilaçlama dahil her tür tarımla ilgili hizmet vermekteyiz. Çünkü meyve bahçesi tesisinin en önemli aşamasını fidan dikimi oluşturur.

Fidan dikiminde yapılacak hatalar büyük kayıplara yol açar.

Fidanın taşınması, dikim zamanı, dikim budaması ve fidan dikimi sırasında dikkat edilmesi konusunda profesyonel bir kadro gerekir, o da bizim işimizdir.

Fidanlar, sonbaharda yaprak dökümü ile ilkbaharda ağaçlara su yürümeye başlamasına kadar geçen devrede dikilir.

En iyisi de kışı yumuşak geçen yerlerde sonbaharda, kışı sert geçen yerlerde ise erken ilkbaharda dikmektir. Fidanlar, ilkbaharda gövdelerine su yürümeden yerlerine dikilmiş olmalıdır. Kışları çok sert olmamak koşuluyla kurak bölgelerde de sonbaharda dikimi daha iyi sonuç verir.

 Çünkü sonbaharda dikilen fidanların köklerindeki yaralar kışın kapanır ve emici kökleri meydana getirmek üzere hazırlanmış olur.

 Bunlar erken ilkbaharda dikilen fidanlara göre topraktan daha çabuk ve daha bol miktarda su alma yeteneğine ulaşacaklarından kuruma tehlikesi azaltılmış olur. Meyve fidanları dikimden önce mutlaka dikim budamasına tabii tutulur.

 Dikim budamasının amacı; fidanların söküm sırasında zedelenen, ezilen, kopan kök kısımlarını kökün sağlam yerinden kesmek, birbiri üzerine binen kökleri ayıklamaktır. Budamaya uygun olarak ağacın tacı ile kökü arasındaki dengeyi bozmamak için taç kısmından bir kısım dallar azaltılır.

Bu şekilde dalların uçlarında bulunan ve daha erken uyanan gözler kesilmiş olur ki, bu ağacın uyanmasını geciktirir ve fidanın tutumunu kolaylaştırır.

Dikim budaması yapılmayan fidanlar ilkbaharda gövde ve gözlerde toplanan besin maddelerinin yardımıyla çabucak sürer.

Fakat sonradan kök henüz sürgün ve yaprakların su ihtiyacını karşılayamadığından kurumaya başlar.

Bu nedenle dikim budamasını yapmayan çiftçilerimiz “Gün dönmeden fidanın tutup tutmadığı belli olmaz’ demektedir” dedi.