reklam
reklam
DOLAR 34,2435 % -0.05
EURO 37,0463 % 0.09
STERLIN 44,5359 % 0.08
FRANG 39,5048 % -0.24
ALTIN 3.029,26 % 0,04
BITCOIN 67.113,85 -0.676

Başkan Kaya “Bu Nasıl Bir İttifak?”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkan Kaya “Bu Nasıl Bir İttifak?”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı anayasa değişikliği görüşmeleri hakkında yazılı bir basın açıklaması metni yayınladı.

Başkan Kaya tarafından yayınlanan basın açıklaması metninde “10 gündür Türkiye Büyük Millet Meclisinin Milletvekillerinin verdiği oylarla Millet Meclisinin, yani Ulusal Egemenliğinin yok edilmeye çalışıldığını kaygıyla ve dehşetle takip ediyoruz.

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini yok etmeye çalışan, ülkenin parçalanmasına zemin hazırlayan,bu anayasa değişikliğine AKP ve MHP milletvekilleri açık destek verirken HDP milletvekilleri “federasyon umuduyla” üstü kapalı destek vermekte olduğunu görüyoruz.

Cumhuriyeti yok etmek isteyen AKP, MHP ve HDP ortaklığına karşı canlarını siper ederek mücadele veren ve Cumhuriyeti yıktırmayacağız diye haykıran  CHP Milletvekillerini de gururla takip ediyoruz.

Koca koca Bakanların, Milletvekillerinin oylarını göstererek kullandıkları Büyük Millet Meclisinde, yumrukların, tekmelerin havada uçuştuğu, kadınların yerlerde sürüklendiği manzaralar karşısında halkımızın öfkesi ve hıncı damla damla artmaktadır.

Milletin can, mal ve namus güvenliği ortadan kaldıracak,  Cumhuriyeti yıkıp ‘’başkanlığı’’ ve saltanata geçişi sağlayacak bu anayasa değişikliğinde kimlerin kimlerle ortaklık yaptığını, kimlerin, toprak altında kefensiz yatan şehitlerimizin kurtardığı vatanı satmaya çalıştığını, kimlerin canı pahasına Cumhuriyeti ve Vatanı korumaya çalıştığını bu halk asla unutmayacaktır.

Ne Yurtdışında yapılmış projeler ne de İmralı’da tezgahlanmış oyunlar Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti muasır medeniyetler yarışından geri koyabilir ne de Mecliste kurulan bu açık ve gizli, aynı zamanda kirli  ittifaklar bu milleti parçalayabilirler.

Halka rağmen halkın geleceğini, can ve mal güvenliğini ortadan kaldıracak bu anayasa değişikliğine ve bu anayasa değişikliğini destekleyecek olanlara bu milletin cephelerde kurulmuş partisi Cumhuriyet Halk Partisi ve aziz Türk milleti asla izin vermeyecektir” ifadeleri kullanıldı.