reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.291,80 -1.524

Gültekin Uysal Referandum Sürecini Değerlendirdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Gültekin Uysal Referandum Sürecini Değerlendirdi
reklam

Demokrat Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın olağan genel kurul toplantısına katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, genel kurul toplantısında anayasa değişikliği ve referandum hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal “Ülkemiz için büyük endişeler yaşadığımız milletimizin geleceğiyle ilgili derinden endişeler yaşadığımız, gençlerimizin geleceğiyle ilgili çok daha derinden endişeler yaşadığımız zeminde Türkiye’nin can alıcı birçok meselesinin olduğu bir dönemde Türkiye’nin gerçek gündemini konuşacağımıza maalesef bu gün bir dayatma ile karşı karşıya kalmış olmanın bizi sevk ettiği bir mücadeleyi hep beraber veriyoruz. İçten ve dıştan operasyona açık hale geldiğimiz böyle bir dönemde şiddete karşı değişim programlarının dış müdahalelerinin bölgedeki olaylara seyrini değiştirme kuvvet gücü varken maalesef Türkiye kendi içinde kendi dışında bir akıl karışıklığı yaşamaktadır.  16 Nisan’da ‘hayır’ diyerek bir vatan sahibi olduğumuz Çanakkale’deki gibi yeniden hayır diyerek ülkemizin asil sahipleri olarak irademizi ortaya koyacağız. İktidarın çarpık anlayışı neticesinde, Türkiye’de bağışıklık sistemi çöken kurumların neticesinde 15 Temmuz Darbesi gibi bu ülke bu büyük darbeyi yaşadı. Siyasi tarihimizde 27 Mayıslar, 12 Martlar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar, kara günler, kara aylar olarak değerlendirdiğimiz bu kara günlerle, unuttuğumuz bir takım kavramlarla, olağan üstü hal, sıkıyönetim, hukukun askıya alınması gibi yeni süreç ve kavramlarla bu gün ülkeyi ve vatandaşlarımızı AKP iktidarının tekrar karşı karşıya getirdiğini görüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkenin kuruluşunu ister 3 Kasım 2002’den başlatsınlar bu gün ülke en nihayetinde kendi iradesiyle büyük Atatürk’ün ifadesiyle; ‘kendi azminin ve kararlılığının belirleyeceği istikamette yoluna devam edecektir.’ Burada bize düşen, bir korku sarmalı içerisinde insanlarımızın idraklerinin terslendiği, insanlarımızın rehin alındığı bir tarafta kamu kaynaklarıyla beraber yoksulluğa mahkum edilmiş insanları sosyal yardım adı altında kadrolu seçmen haline getirildiğini görüyoruz.  Bu gün neye karşıt olduğumuzdan daha çok neye taraf olduğunuz önemlidir. Bizim tarafımız da bellidir. Bizim tarafımız cumhuriyetten yanadır, demokrasiden yanadır, hukuktan yanadır. Türk devleti diyemeyenler, Türk milleti diyemeyenlerin bu ülkeyi yönetme hakkı yoktur. Kendisini de 2’nci Atatürk noktasına koymak isteyenler de bu ülkenin bahşettiği imtiyazların kıymetini bilsinler. Bugün, 71 yıl önce ‘Yeter Söz Milletindir’ diye çıktığımız yolda, 70 sene evvel Demokrat Parti’nin birinci büyük kongresinde 7 Ocak 1947’de başlayan 10 Ocak 1947’de biten o kongrenin neticesi olarak siyasi literatüre bir demokrasi manifestosu olarak geçmiş önemli kilometre taşıdır. Hürriyet Misakı adıyla o gün o kongre bildirisini yayımlamış.  Denmiştir ki; parti genel başkanlığıyla devlet başkanlığı 1 kişinin uhdesinde olmasın” dedi.

Gültekin Uysal’ı Lüleburgaz’da CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, DP İlçe Başkanı Orhan Akyıldız, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, muhtarlar ve çok sayıda partili karşıladı.