reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 66.600,00 -2.122

Sönmez “Evet Cephesinde Dayatma ve Otorite Var!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Sönmez “Evet Cephesinde Dayatma ve Otorite Var!”
reklam

Yeşil Sol Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez geçtiğimiz gün Lüleburgazlı vatandaşlara referandum hakkındaki görüşlerini aktardı.

Yeşil Sol Parti üyeleri tarafından kongre meydanında “Bir Hayır Yeter” başlıklı broşürlerin dağıtılmasının ardından Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Naci Sönmez basın açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Naci Sönmez “4 Şubat 2017 tarihinden bu yana Yeşil Sol Parti olarak yurdun değişik bölgelerinde gerek kapalı spor toplantılarıyla gerekse bu şekilde sokak etkinliklerimizde halkımızla birlikte olmaya düşüncelerimizi ifade etmeye ve bu referandumdan neden hayır dediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bizim bu gün bir anayasaya, demokratik katılımcı, özgürlükçü, eşitlikçi, çoğul bir anayasaya ihtiyacımız var. Anayasa tartışması ne zaman gündeme geldiyse bu ülkenin vicdan sahibi, demokratik geleceğinden yana tavır koyan bizler her daim 12 Eylül darbe anayasasının tümden ortadan kaldırılması gerektiğini, bu darbe anayasasının 21. Yüzyılda Türkiye’yi demokratik bir geleceğe taşıyamayacağını ifade etmeye çalıştık. Bu ülkenin kadınları, bu ülkenin gençleri vicdan sahibi insanları böyle bir rejimi hak etmemektedirler. Türkiye’de bu güne kadar ne kadar demokratik adım atıldıysa Avrupa Birliği müzakerelerine bağlı yapılan bütün değişikliklere tavrımız pozitif olmuştur. Bakın hayır cephesine tek bir ses yok. Tek bir renk yok. Çok renkli, çok sesli bir mozaikle karşı karşıyasınız. Lütfen herkesin ‘hayır’ını dinlemeye çalışın. Ama ‘evet’ cephesine baktığımızda dayatmacılık var, otoriterlik var. Buna olur vermemizin mümkünatı yoktur. Trakya’dan güçlü bir ‘hayır’ çıkacak ama Trakya yetmiyor. Biz Trakya’dan sesimizi Anadolu’nun diğer illerine, ilçelerine ulaştıracak bir performans göstermek zorundayız. Kalan 8 gün içerisinde bu performansı göstererek 17 Nisan’da başka bir Türkiye’ye uyanmak mümkündür.  Biz bu gün ‘hayır’ diyerek 12 Eylül Anayasası kalsın demiyoruz. İktidar bu anlamda da büyük bir çarpıtma yapmaktadır” dedi.