FEST Travel, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı'nın 2012 yılında başlattığı Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi’ne desteğini ara vermeden sürdürüyor.
FEST Travel, küresel ısınmanın hızla sürdüğü ve geleceğimizi tehdit etmeye devam eden günümüzde pek çok tüketimimizin sonucunda doğaya saldığımız sera gazlarının etkisini azaltmak ve çevreye verdiğimiz bu zararı olabildiğince telafi edebilmek için Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı'nın 2012 yılında başlattığı Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi’ne desteğini ara vermeden sürdürüyor.
2012 yılında Kocaeli Körfez’de, 2016’da Kırklareli Babaeski’de oluşturulan ilk iki Karbon Ayak İzi Ormanı’nın ardından üçüncü ve en büyük olanı, 9 Nisan 2017 Pazar günü yine Kırklareli’nde Osmaniye Köyü’nde toplu fidan dikim töreniyle açıldı. 10 bin karaçam fidanından oluşan alana, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli botanik bilimi insanlarından Prof. Dr. Faik Yaltırık'ın ismi verildi.
Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Onursal Başkanı Faruk Pekin ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Necmi Aksoy’un rehberliklerinde gerçekleşen toplu fidan dikimi ve flora gezisi, yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleşti. Gazeteciler Yalçın Bayer ve Necati Doğru’nun da aralarında olduğu elli kişiye yakın doğa dostunun etkinliğe gösterdikleri ilgi, aynı zamanda endemik türlerle dolu zengin doğal dokusunu termik santrallere teslim etmeme mücadelesi veren Trakya’nın da bu süreçte yalnız olmadığının önemli bir göstergesi. Nitekim doğanın yeniden uyandığı bu anlamlı dönemde, Kırklareli’nde fidanları topluca dikilen Karbon Ayak İzi Ormanı’nın ardından “Sultanlar Yolu” üzerinde devam eden ve Çilingöz Tabiat Parkı’nda sona eren etkinlik boyunca Trakya’nın eşsiz florasını keşfetmeye devam eden doğa severler, bu değerleri korumak için çalışmaya devam etmekte kararlılar.
“Sorumlu ve Sürdürülebilir Turizm” prensibini kendisine yol edinen ve bu yaklaşımı yaygınlaştırmayı hedefleyen FEST Travel ile kültürel mirasımızın layıkıyla tanıtılması ve korunması için çalışan Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın amacı da, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve tüm insanlığa ait bu doğal ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına daha fazla katkı sunabilmek.