reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.140,01 -0.835

Özkan “Provokasyona Kapılmayacağız!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Özkan “Provokasyona Kapılmayacağız!”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Gençlik Kolları tarafından İstasyon Caddesi girişine kurulan “Hayır Standı”nda bulunan “Geleceğim İçin Hayır” yazılı afişe geçtiğimiz gün kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ‘Evet’ yazılı görseller yapıştırıldı.

Söz konusu olayın duyulmasının ardından İstasyon Caddesi girişine kurulan hayır standını ziyaret eden CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, CHP Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Zehra Nurşen Deyrin, CHP Kırklareli Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanı Mert Özkan ve çok sayıda partili yaşanan olayın siyasi üsluba uygun olmadığını dile getirdiler. Referandum çalışmaları kapsamında gençlik kolları olarak günlerdir çalışma yaptıklarını ifade eden Mert Özkan bugüne kadar evet çalışması yapan hiçbir kişi ya da gruba zorluk çıkartmadıklarını ifade ederek referandum çalışmalarının hoşgörü ve nezaket kuralları çerçevesinde devam etmesinin önemli olduğunu hatırlattı.

Referandumda oy kullanacak vatandaşların iradesinin önüne geçilmeye çalışılmasının ve gençlik kolları olarak harcadıkları emeğe saygısızlık yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Özkan açıklamasının devamında “Evet oyu kullanacaklar da, hayır oyu kullanacaklarda bu ülkenin saygın vatandaşlarıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak köylerde ve Merkez’de referandumla alakalı çalışmaları nezaket ve siyasi üslup kuralları çerçevesinde yürütüyoruz. Evet cephesinde çalışma yürüten arkadaşlarımızdan da aynı nezaketi göstermelerini bekliyoruz. Ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki, hayır oyu kullanacak vatandaşlara karşı bir algı operasyonu yapılıyor. Harcadığımız emekler, vatandaşlarımızın özgür iradesi yok sayılmak isteniyor. Biz bugüne kadar muhafaza ettiğimiz dik ve onurlu duruşu bugünden sonrada devam ettireceğiz. Bizim için evet diyen ile hayır diyen arasında herhangi bir fark yoktur. Biz bütün Türkiye’yi ve Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşları görüşlerini ayırt etmeden kucaklıyoruz. Biz belli bir kesimin partisi değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran iradenin temsilcileriyiz. Provokasyonlara kapılmadan ve algı operasyonlarına izin vermeden bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz. Halkımızın 16 Nisan'da Cumhuriyet için, çocuklarımız için geleceğimiz için 'hayır' diyeceğine, Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun ideallerine sahip çıkma konusunda göstermiş olduğu kararlılığı sandığa yansıtarak anayasa değişikliğine geçit vermeyeceğine canı gönülden inanıyoruz” dedi.