reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.140,01 -0.835

Daniş “Trakya Ziyaretlerimiz Sıklaşacak”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Daniş “Trakya Ziyaretlerimiz Sıklaşacak”
reklam

Kırklareli’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş programının ardından Ak Parti Babaeski İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Ak Parti Babaeski İlçe Başkanı Ali Gencal ve partililer tarafından karşılanan Daniş parti binasında yaptığı konuşmada “Referandumun arifesindeyiz ama maşallah Babaeski’de böyle kadınlarımızın bu işe sahip çıkmış olması son derece önemli ve herkesin yüzünde bir heyecan görüyorum. Bu önemli, çünkü siyaset gerçekten zor bir iş, büyük bir emek veriyorsunuz. Kırklareli’nde, Milletvekilimle, İl Başkanımla, İlde ki diğer arkadaşlarımız ile beraber tarım sektörünün hemen hemen bütün taraflarını ziyaret etmiş olduk. Tarım ile ilgili sorunlarımızı konuştuk. Kırklareli’nin ihtiyacı olan projeleri konuştuk ve bazı kararlarda aldık. Hemen gecikmeden inşallah Kırklareli’nde, Trakya ama özellikle Kırklareli tarımını bir noktaya yatıracağız, neler yapabiliriz, hem bitkisel, hem hayvancılık anlamında hem de aslında tarım sektörel anlamda katma değeri artırılabildiği zaman istihdam da oluşturabilen bir sektör, dolayısıyla mayıs ayında böyle bir toplantı, çalıştay yapma kararı verdik. Muhakkak Babaeski’den de Teşkilatımız ile birlikte bu çalıştaya katılırlar. Kırklareli ve Babaeski’nin de problemlerini konuşabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde milli tarım projesini açıkladık. Amacımız ne? Sağlıklı bitkiler yetiştirebilirsek, hayvanlarımıza iyi bakabilirsek, sağlıklı bir toplumumuz olur diye düşünüyoruz. Bunun için de Tarım Bakanlığı olarak, gayret içerisindeyiz. Şunu ifade etmek istiyorum, sayın Milletvekilimiz Ankara’da sadece Kırklareli’nin, Trakya’nın sorunları ile değil Türkiye’de Tarım Bakanlığı’nın politikalarına da ciddi katkılar yapıyorlar. Ben huzurlarınızda kendisine hem Trakya tarımı için hem Türk tarımı için teşekkür etmek istiyorum. Sayın Bakanımızın bize talimatı, özellikle Trakya’nın tarımı ile ilgili hayvancılıkla ilgili ne yapabiliriz anlamında Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır. Beni de bu dönemde Kırklareli ve Edirne üzerinde sorunları ve yaptığımız projeleri yerinde incelemek üzere bu bölgeye görevlendirdi” dedi.

Ardından S.S. 132 Nolu Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifini ziyaret eden Daniş burada yaptığı konuşmada “Yağlı Tohumlar gerçekten Türkiye için çok önemli, açığımız olan bir sektör. Trakya Birlikte, Trakya Yağlı Tohumlarda bu işi gerçekten çok iyi yapıyor. Maalesef Türkiye’de kooperatifleşme örneklerine baktığımız zaman başarılı organizasyon göremiyoruz aslında bir model adeta belki diğer ürünlerde yaygınlaştırılması gereken ama kolay da olmuyor bu işler, yıllarca verilen emekler var. Türkiye genelinde 48 Kooperatifi olan Yağlı Tohumların, üreticinin yanında olan hem girdi maliyetlerinde avantajları üreticiye götürürken, aynı zamanda da piyasada fiyat oluşumundaki regülasyon anlamında ciddi rol oynadıklarını düşünüyorum. Malumunuz milli tarım projesi kapsamında havza bazlı desteklemeye geçtik. Ayçiçeğini de alan bazlı destekleyeceğiz. 2018 yılında sertifikalı tohum üretiminde yüzde 40 sertifikalı tohum kullanmak mecbur olacak bunun da yüzde 40’ını biz bakanlık olarak destekleyeceğiz. Mazotun yüzde 50’sini, gübrenin yüzde 40’ını dolayısı ile alan bazlı destekte Ayçiçek’te de uygulanmış olacak. Trakya bölgemizle ilgili geliş gidişlerimiz daha da yoğun olacak” dedi.