reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.068,05 -1.045

Vekil Kayan “Seçim Üzerine Gölge Düşmüştür”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Kayan “Seçim Üzerine Gölge Düşmüştür”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından referandum sonuçlarının değerlendirilmesi maksadıyla gerçekleştirilen toplantıya katılan CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan “Bu seçimde bir hile olduğu besbellidir” dedi.

 

Düzenlenen toplantıda konuşan Vekil Kayan “Dün yapılan seçimde görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu arkadaşlarımız bir demokrasi mücadelesi vermişlerdir. Burada bir hile olduğu besbellidir.  Seçim üzerine gölge düşmüştür. 

Türk tarihi durduğu müddetçe bu leke demokrasi lekesi, seçim lekesi tarihte sürekli olarak devam edecektir.

 Yasa açık bir şekilde mühürsüz bir oy pusulasının geçerli olamayacağını söylediği halde daha seçim devam ederken hani bir söz vardır; maç devam ederken, maç oynanırken kural değiştirilmez diye bu futbolda da diğer spor dallarında da artık tamamen yer bulmuş bir kuralken bu kuralı hiçe sayan, yasayı hiçe sayan bir anlayış Türkiye’yi yönetmektedir.

 İstanbul gibi, Ankara gibi, İzmir gibi, Adana gibi, Mersin gibi, Diyarbakır gibi ne kadar büyük il varsa bunların hepsinde hayır çıktığı halde bu nasıl oluyor da Türkiye’de evet çıkıyor. Burada bir şaibe gerçeği vardır.

Burada katiyen bir yenilgi yoktur. Büyükşehirlerde biz artıya geçmiş isek artık buradan öte iş tersine dönmüş demektir. Buradan öte yokuşu çıkma dönemleri, zirve dönemleri bitmiştir. Bundan sonra yokuş aşağı iniyorlar.

Bağımsız bir yargımız yok. Bağımsız bir Yüksek Seçim Kurulu’muz yok.  Bundan sonra Anayasa Değişikliği ile Cumhurbaşkanı aynı zaman bir partinin başkanı olacaktır. 2019’da yürürlüğe girecektir deniyor. 2019’da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. 

Bu günden itibaren Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olacaktır. Türkiye ilk bir milli seferberlik yaşamıştır. Bu milli seferberlik sayesinde de bu gördüğünüz batı bölgesini Ankara’dan olan bölgeyi kazanmıştır. Mücadelen vazgeçmeyeceğiz.

 Ben hayatım boyunca mücadele ettim arkadaşlar. Mücadele kazanır ben bunu biliyorum” dedi.