reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.129,40 -0.765

“Sorumluları Milleti Bütünleştirecek Eylem ve Söylemlere Davet Ediyoruz”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
“Sorumluları Milleti Bütünleştirecek Eylem ve Söylemlere Davet Ediyoruz”
reklam

Demokrat Parti Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Orhan Akyıldız yaptığı yazılı açıklama ile referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Orhan Akyıldız tarafından yapılan açıklamada “16 Nisan’da Milletimiz Anayasa değişikliğine hayır demiştir. Bunu kabul edemeyenler ellerinde bulundurdukları ve parti yan kuruluşu gibi gördükleri, devletin kurum ve kurallarını lehlerine işleterek, sonuçları  manipüle ederek milletimize yutturmayı hedefler görünüyorlar. 1946’da taçlanan demokrasimiz yara almıştır.

Nüfusumuzun büyük bölümünün yaşadığı İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Diyarbakır, Mersin gibi illerde Hayır çıkacak ama Türkiye genelinde bu evete dönüşecek.

Bunun bir izahı olabilir mi? İstanbul’u alan Türkiye’yi alır diyenlere, İstanbul’da hayır çıktığını hatırlatıp bunun ülke genelinde  sonuç vermediğinin sebebini açıklayın demek gerekmez mi?

Sosyal medyada  Güneydoğu’da nasıl oy kullanılarak ve mühürsüz pusulaların nasıl sonradan mühürlendiğini görmemek ve sonuçlandırmamak, Demokrasi katliamı yapıldığını görmezden gelmek,  Kanunda açık ve net olan mühürsüz oy pusulaları geçersizdir hükmünü yok sayıp, devleti 15 yıldır yönetenler istedi diye bunları bütün dünyanın gözü önünde geçerli saydık demek de doğru bir yaklaşım değildir. 

Seçim sonuçlarını açıklayanları kurtarmak için hemen kameraların karşısına geçip  onları tasdik edercesine açıklama yapmak da demokrasimize ve demokratik olduğunu sandığımız kurumlara yakışmamıştır.

Anayasalar toplumsal sözleşme ise tüm toplumu kucaklar ve kapsarsa uygulanır, üzerine gölge düşen sonuçlarlarla değil.

Sorumluları milleti bütünleştirecek eylem ve söylemlere davet ediyoruz” denildi.