reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.139,90 -1.637

Alper Çiler “Halk Oylamasının Kaybedeni Olmadı!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Alper Çiler “Halk Oylamasının Kaybedeni Olmadı!”
reklam

Ak Parti Kırklareli İl Başkanı ve beraberindeki heyet geçtiğimiz gün Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldiler.

Vekil Minsolmaz’ı TBMM’de bulunan ofisinde ziyaret eden Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Ak Parti Kırklareli Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Ak Parti Pınarhisar İlçe Başkanı Hicret Şamil Karasu ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Can Cafer Toklucu ile Mehmet Akın referandum ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdiler.

Milletin verdiği karara bütün kesimlerin saygı duyması gerektiğini ifade eden Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler “Yaşadığımız son bir aydaki gelişmelere bakarsak özellikle Avrupa'nın takınmış olduğu tutum, terörle mücadeleden bahsedenlerin nasıl terör örgütlerine kucak açtıklarını, terör örgütlerinin oralarda nasıl 'hayır' propagandası yaptığına tanık olduk. Demokrasi havarilerinin maskesinin düştüğünü bu süreçte gördük. İşte bugün milletimiz 'evet' diyerek onlara en büyük cevabı verdi. Bu 'evet'in anlamı çok büyük. Türkiye aslında 15 Temmuz'dan sonra 16 Nisan'da da 'evet demokrasi bayramı'nı yaşamaktadır. Bugün verilen 'evet'le güçlü Türkiye'nin inşası için yeni bir kapıyı aralamış oluyoruz. Alınan bu sonuçtan sonra birtakım haksız eleştiriler olacaktır ama bu, sadece sonucu tanımamak olur. Bu tür iftiralara, haksız eleştirilere karşı dik duruştan taviz verilmemelidir. Bizim önemsediğimiz istikamet sadece milletimizin çizmiş olduğu yoldur. Herkesin böyle bir sonucun çıktığını bilmesi ve bunun arkasında da güçlü bir iradenin olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Bugün ortaya çıkan sonuç, milletimizin verdiği oyların oranıdır ve milletimizin verdiği karara da saygılı olmak lazım. Bütün teşkilatımızla çıkan bu sonucu, bölgede alınan oyların değerlendirmesini önümüzdeki süreçte sakin bir şekilde, serinkanlılıkla yapacağız. AK Parti siyasetinin gereği sürekli muhasebedir. Sürekli kendini yenilemedir. Yapacağımız çok işimiz var. Milletimizle daha fazla bütünleşmemiz gerekiyor. Bu iş bitti ama bizim bundan sonra da yapacağımız çok iş var. Bugünden itibaren 'hayır' diyen kardeşlerimizi, daha iyi anlamak için gayret edeceğiz. Onların da gönlünü kazanmanın yolunu bulacağız. Vesayet odaklarının siyasete müdahalelerini sona erdirmek için bu değişiklik önemli bir başlangıçtır. Demokrasiye bundan böyle balans ayarı verecek tek merci millettir. Biz, siyaseti her zaman milletle beraber yaptık, 'millete rağmen' iş yapmak asla bizim tarzımız olmadı, olmayacak. Birileri atlattığımız onca badireye rağmen, 15 yıldır canla başla verdiğimiz demokrasi mücadelesini hafife alıyor, görmezden geliyor. Türkiye'nin itibarını içeride ve dışarıda yükselttik, yükseltmeye devam edeceğiz. Türkiye'yi tek bir vatandaşımızın dahi huzursuzluk duymadan yaşayabildiği özgür bir ülke haline getirdik, bunu da muhafaza edeceğiz. Farklılıklara saygı duyan, her vatandaşımızın hak ve özgürlüğüne sahip çıkan AK Parti, dün olduğu gibi bugün de yarın da milletinin yanında olacak. Halk oylamasından önce bütün samimiyetimizle dedik ki 'Evet çıkması halinde bu halk oylamasının kaybedeni olmayacaktır.' Şimdi tekrarlıyorum kazanan vatandaşımızdır, kazanan millettir, kazanan Türkiye’dir. Kazanan demokrasidir, kazanan hukuk devletidir. Artık demokrasiden geri dönüş yok, bunu da herkesin bilmesini istiyorum” dedi.