reklam
reklam
DOLAR 34,2617 % 0
EURO 37,0386 % 0.09
STERLIN 44,5295 % 0.04
FRANG 39,5403 % -0.15
ALTIN 3.025,78 % -0,07
BITCOIN 67.085,21 -0.417

Deyrin “Cumhuriyet’in Evlatları Seni Asla Unutmayacaktır!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Deyrin “Cumhuriyet’in Evlatları Seni Asla Unutmayacaktır!”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Kadın Kolları Başkanlığı, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın vefatının 94’üncü yılı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

94’üncü ölüm yıldönümünde Zübeyde Hanım için bir taziye mesajı yayınlayan CHP Kırklareli Kadın Kolları Başkanlığı hazırladığı görselde “Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir” ifadesini kullandı. Hazırlanan görseli “94 yıl önce bir anne göçtü dünyadan; Evladını bizlere ATA olarak bırakan…” notuyla paylaşan CHP Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanlığı, her kadının bir anne veya bir anne adayı olduğunu hatırlattı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Zehra Nurşen Deyrin “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü bize armağan eden anamız Zübeyde Hanım’ın ölümünün 94'ncü yıldönümüdür. Zübeyde Hanım 1857 yılında Selanik yakınlarındaki Langaza'da dünyaya gelmiştir. Türklüğü ile gurur duyan bu hanım, zeka ve cesaretle yoğrulmuş güzelliğinin yanında, atalarından gelmiş inançlarına bağlı, İslam dininin gereklerine uygun yetiştirilmiş dindar bir kadındır. Ali Rıza Efendi’nin ölümünden sonra, genç yaşta iki çocuğuyla birlikte hayata karşı zorlu bir sınav vermiştir. Bu sınavla bir milletin kaderini değiştiren büyük bir evladı, Türk Milleti'ne armağan etmiştir. Ana ve oğul arasındaki saygı ve sevgi bağı ne kadar kuvvetli olsa da Mustafa Kemal’in gençlik ve çocukluk yılları dışında, birbirlerinden çoğu zaman ayrı kalmışlardır. Bu ayrılık Zübeyde Hanım’ı çok yormuş, zamanla hastalanmıştır. Oğlunun idama mahkum edildiği ve öldüğü yönündeki haberleri duydukça kısmen felç olmuştur. Mustafa Kemal annesinden daha fazla ayrı kalamayıp, Zübeyde Hanım’ı önce Ankara’ya daha sonra da hayatının son zamanlarını geçireceği İzmir’e getirmiştir. Son günlerini İzmir Karşıyaka’da geçirmiş ve çok istediği oğlunun mürüvvetini görmeden 14 Ocak 1923’te hayata gözlerini yummuştur. Bu millet böyle bir evladı bize kazandırdığın için sana minnettardır. Bu gün senin yetiştirdiğin ve bizlere emanet ettiğin büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet'in evlatları seni asla unutmayacaktır. Seni özlem ve saygı ile anıyoruz. Ruhun şad olsun” dedi.