reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 66.909,99 -0.971

Özsevimli “Emekçilerimizin Alın Terini Koruyoruz”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Özsevimli “Emekçilerimizin Alın Terini Koruyoruz”
reklam

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı faaliyet gösteren Öz-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Kazım Erdoğan ve Mustafa Kanlı geçtiğimiz gün Kırklareli ziyareti kapsamında Yeni Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettiler.

Hak-İş Konfederasyonu Kırklareli İl Temsilcisi Ali Özsevimli tarafından karşılanan Erdoğan ve Kanlı, Yeni Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Gülmez ve sendika üyeleri ile bir araya geldiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yürürlüğe konulan yasalar ile birlikte sendikal mücadelenin önünün açıldığını ifade eden Özsevimli “Taşeron işçilerin sendikalaşması 2014’ün son aylarında başladı. Daha önce taşeron olarak çalışan vatandaşlarımızın sendikal haklarından faydalanması yasaktı. Fakat devletimiz bu konuya el atarak, taşeronda çalışan vatandaşlarımızın sendikal haklarından tam anlamıyla faydalanabilmelerinin yolunu açtı” dedi.

Sendikal mücadelenin yasal hale gelmesiyle birlikte özel güvenlik sektörü başta olmak üzere çok sayıda sektörün geliştiği ve istihdamın arttığını söyleyen Özsevimli “Devletimiz ve hükümetimiz taşeronda çalışan vatandaşlarımızın sosyal haklarından yararlanması konusunda titizlikle çalışıyor. Bu konuda önemli yasalar yürürlüğe geçirildi. Konfederasyonumuza bağlı sendikalar olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyor ve sendikalı arkadaşlarımızı bu gelişmelerden haberdar ediyoruz. Alın teriyle geçimini sağlayan kardeşlerimizin sosyal haklarından tam olarak faydalanabilmesi, toplu sözleşme hakkını kullanabilmesi, çalışma sürelerinin iyileştirilmesi ve hukuki yollarla haklarını alabilmesi için mücadele ediyoruz. Nitekim Edirne ve Tekirdağ’da bulunan kamu hastaneler birliğinde toplu sözleşmeler yapıldı. Şehrimizde de bu konuyla ilgili önemli gelişmeler oluyor. Yakında inşallah muradımıza ereceğiz. Bizler ‘Durmak yok, yola devam’ sloganıyla hareket ediyoruz. Yıllar önce vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak ve onların haklarını korumak için çıktığımız bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızın yaşadığı sorunlara çözüm getirdik. Sendika üyelerimizin hukuki haklarını koruma noktasında önemli başarılar elde ettik. Kardeşlerimizi iyi günde ve kötü günde bir an olsun yalnız bırakmadı. Hastalandılar, ziyaretlerine gittik. Evlendiler, düğünlerine gittik. Biz bir aileyiz. Bu bilinç ile hareket ediyoruz. Birlik ve beraberlik duygusunun tam anlamıyla tahsis edilmesi ve bireyin kendisini sağlıklı bir şekilde ifade edebilmesi konusunda sendikalaşmanın önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Çok şükür büyük bir özveriyle yaptığımız çalışmalar, vatandaşlarımızın nezdinde kabul görüyor. Trakya ve Türkiye genelinde bulunan kamu hastanelerinin %90’ında Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalarımız mevcut. Biz işçi ve emekçi kardeşlerimizin alın terini koruyoruz. Emeğin kutsallığına sahip çıkıyoruz” dedi.