reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 66.894,00 -1.903

Vekil Minsolmaz “Avrupa’da İslam Korkusu Yükselişte!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Minsolmaz “Avrupa’da İslam Korkusu Yükselişte!”
reklam

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından onaylanan Türkiye’nin yeniden siyasi denetime alınması kararının kabul edilemez derecede taraflı ve siyasi bir karar olduğunu söyledi.

“Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi önce Türkiye’de faaliyet gösteren terör örgütlerinin değirmenine su taşıyan bazı Avrupalı ülkeleri denetlemeye alsın” diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu taraflı ve siyasi kararı asla tanımayacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamasına devam eden Vekil Minsolmaz “Türkiye’yi tekrar denetime tabi ülkeler grubuna aldılar. Bu çok haksız, maksadını aşan bir karardır, şiddetle kınıyorum. Bu kararın arkasında görüyoruz ki terör örgütünün, Türkiye’yi bölmeye çalışan terör örgütünü terör listesinden çıkarma gayretinde olan ülkelerin milletvekilleri var. Bizimkiler de onlara katıldı, bizim HDP’li milletvekilleri de, hiç şaşırmadık, onlar da katıldı ve böyle talihsiz bir karar aldılar. Bu şu tehlikeyi beraberinde getiriyor: Şimdi Avrupa’da son yıllarda İslam korkusu, İslamofobi yükselişte, ırkçılık yükselişte. Avrupa’nın makul partileri, Avrupa’nın bir anlamda sessiz çoğunluğuna hitap eden, vicdanı olan partiler de gelecek korkusuyla maalesef bu marjinal partilerin söylemlerinden korkuyorlar ve onlarla yarışa giriyorlar. Bu kötü bir gidiştir, bu gidişin sonu Avrupa Birliği için de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine de hiçbir katkı sağlamaz, bu işten Türkiye belki 1 kaybeder, ama Avrupa Birliği 2 kaybeder, onun da bilinmesi lazım. Çünkü Türkiye verdiği mücadeleyle DEAŞ’a karşı, PKK’ya karşı, Suriye ve Irak’taki otorite boşluğundan doğan göçmen akımına karşı verdiği mücadele ve yaptığı fedakârlıkla sadece bu bölgede ölüm korkusu içerisinde olan insanları kurtarmıyor, aynı zamanda Avrupa’nın da güvenliğini sağlıyor. Dolayısıyla bu marjinal düşüncelerden arınarak bundan sonra Avrupa vizyonunu ortaya koyması lazım, ona göre Türkiye’yle ilişkileri geliştirmesi lazım. Uluslararası kuruluşlar maalesef Avrupa'da yükselen bu ırkçılığın etkisinde kalarak böyle kararlar alıyorlar. Bunlar bölgesel ve küresel barış için faydalı kararlar değil. Açıkçası Türkiye olarak biz bu kararı tamamen siyasi bir karar olarak görüyoruz, Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Hiç kimse Türkiye gibi 15 Temmuz travmasını yaşamadı. Yaşamadıkları için Türkiye'de neler oldu, Türk halkı hangi badirelerden geçti ve buna karşı Türkiye'nin alması gereken tedbirler nelerdi, bunları maalesef zahmet edip derinliğine inceleme fırsatı bulmadılar veya bu ihtiyacı duymadılar. Türkiye, Suriye'de, Irak'ta yurtlarından edilmiş çaresiz insanların derdine derman olmaya devam edecektir. Türkiye, bölgedeki barışın, güvenliğin teminatı olmaya devam edecek ve bir gün gelecek ki onlar da bu aldıkları kararın ne kadar yanlış olduğuna kanaat getirecekler ve tekrar gözden geçirecekler” dedi.