reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 66.909,99 -0.971

Vekil Gündoğdu “Sansür ve Otosansür Olağanlaştı”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Sansür ve Otosansür Olağanlaştı”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle açıklamada bulundu.

Açıklamasında AKP iktidarının basın özgürlüğünü yok ettiğini ifade eden Vekil Gündoğdu "Ülkemizde, özellikle darbe dönemlerinde sancılı süreçlerden geçmiş olan basın özgürlüğü bugün o günleri arayacak düzeye gelmiştir. Son bir yılda çıkartılan kanun hükmünde kararnameler ile yüzlerce basın-yayın organı kapatılırken, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın verilerine göre, cezaevlerinde 159 gazeteci özgürlüğünden alı konulmaktadır. Halen dünyada en fazla hapiste gazeteci bulunduran ülkeler arasında yer alan Türkiye, tutsak gazetecilerin ülkesi olarak Basın Özgürlüğü Günü’nü karşılıyor. AKP iktidarı döneminde basın üzerindeki baskılar ve bu baskıların devamında gelen işten atmalar veya istifaya zorlamalar önü alınamaz noktaya gelmiştir." İfadelerini kullandı.
Özgürlük Evi’nin 199 ülkenin basın özgürlüğünü incelediği raporunda Türkiye’nin 163’üncü sırada yer aldığını kaydeden Gündoğdu “Basın özgürlüğü açısından Türkiye, “özgür olmayan” ülkeler arasında yer alıyor. Gazeteciler, muhabirler, köşe yazarları, editörler, grafikerler ve matbaa emekçileri dahi iktidarın baskı ve tehditlerini iliklerine kadar hissetmektedir. Sansür ve otosansürün olağanlaştığı AKP’li yıllar basın özgürlüğü açısından “karanlık yıllar” olarak anılacaktır. Böylesi bir baskı ve zulüm rejiminin hüküm sürdüğü Türkiye’de, Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlama günü olarak değil, mücadele günü olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu açıklamasının sonunda; “Sabahattin Ali’den ,Abdi İpekçi’ye, Çetin Emeç’den, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Musa Anter’den, Metin Göktepe’ye, Uğur Mumcu’ya,Hrant Dink’e bu ülkenin kalemi kırılan tüm değerlerini, gazetecilerini saygıyla anıyorum.Sansürün, sürgünün, zindanlara atılmanın, şiddetin, ölümün olmadığı, hiçbir gazetecinin kaleminin kırılmadığı bir Türkiye dileğiyle, gazetecilik yapmak için mücadele eden tüm emekçileri selamlıyorum.”dedi.