reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 66.909,99 -0.971

TÜRKAV Kırklareli “Çileler; Bizim Rütbemizdir!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
TÜRKAV Kırklareli “Çileler; Bizim Rütbemizdir!”
reklam

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Kırklareli Temsilciliği, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle yazılı bir kutlama metni yayınladı.

Konuyla ilgili Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Kırklareli Temsilciliği tarafından yayınlanan kutlama metninde “73 yıl önce bugün,milletimizin tarihinde sahipsiz olmadığını gösteren bir hareket yaşanmıştır. 3 Mayıs 1944 hareketinin öncüleri başta rahmetli başbuğumuz Alpaslan Türkeş’i, Hüseyin Nihal Atsız’ı ve onların dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Kendisini Türk Milletine gönüllü olarak adamış Türk Milliyetçileri olarak, 3 Mayıs’ı anlamak Türk tarihini ve Türk dünyasını doğru anlamaktır. Bugün, merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın gayri milli anlayışa sahip olan yöneticilere yönelik yazmış olduğu mektupların 1944 yılında İstanbul 1 Numaralı Sıkıyönetim Mahkemesi’nde görülen utanç davasının yıl dönümüdür. Bugün, bir insanın içinde ancak ayakta durabileceği, oturmanın, sağa sola dönmenin imkânsız olduğu, tahtakurusu, bit ve sinekten geçilmeyen penceresi olmayan tabutluklarda Milliyetçi-Ülkücü hareketin tohumlarının yeşerdiği gündür. 3 Mayıs, Türk Milliyetçilerine yalan ve iftiralarda bulunanların kendi yalan ve iftiralarında boğulduğu gündür. 3 Mayıs, Türk Milliyetçilerinin bayraklaşan hareketidir. 3 Mayıs, Türk Milliyetçilerine en acımasızlığı yaşatanların karşısında “Çileler bizim rütbemizdir” diyerek her türlü zorluklar karşısında Türk Milletine duyulan en derin sevginin tüm dünyaya ilan edildiği gündür.Kutlu olsun.

Bu vesileyle başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, Hüseyin Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Fethi Tevetoğlu, Cebbar Şenel, Hasan Ferit Cansever, Nurullah Barıman, Mustafa Zeki Sofuoğlu, Fazıl Hisarcıklı, Hüseyin Namık Orkun,  Saim Bayrak, İsmet Rasim Tümtürk, Cihat Savaşfer, Muzaffer Eriş, Fehiman Altan, Yusuf Kadıgil, Hikmet Tanyu, Hamza Sadi Özbek, Orhan Şaik Gökyay,  Cemal Oğuz Öcal, Said Bilgiç, Mehmet Külâhlıoğlu ve Osman Yüksel Serdengeçti gibi milliyetçiliğin abide isimlerini hayırla yâd ediyor, Türk Milliyetçileri olarak yakmış oldukları Milliyetçilik meşalesinin sonsuza dek yanacağını belirtmek istiyorum.Ne Mutlu Türküm Diyene” denildi.