reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.179,85 0.52

MHP’de İstifalar Gelmeye Devam Ediyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
MHP’de İstifalar Gelmeye Devam Ediyor
reklam

16 Nisan Referandumu sonrasında Kırklareli merkez ve ilçelerdeki Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlığından ve üyeliklerinden istifalar her geçen gün artmaya devam ediyor.

 

Her geçen gün artan istifalar üzerine açıklamalarda bulunan yetkililer; “Biz ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemiz 16 Nisan halkoylamasının kesinleşen sonuçlarıyla birlikte yeni bir süreç, yeni bir istikamete girmiştir. Bu yeni sürecin doğal olarak da siyaset ve devlet hayatına yüklediği önemli sorumluluklar vardır ve bu herkesçe az veya çok bilinmektedir. Ülkemiz adına yapacak çok işimiz vardır. önemli olan herkesin üzerine düşen görevlerin yerine getirilmesidir. Yapacak işlerimiz çoktur; oyalanacak, boş işlerle kaybedecek zamanımız ise hiç yoktur. Ülkemiz yüklerinden kurtulmalı, millet tarafından inşa edilen yeni hükümet sistemiyle kuruluş ruhunu canlandırmalıdır. Milli gerçeklerden uzaklaşmadan, her alanda kalıcı ve kapsayıcı uzlaşma zemini açılmalıdır. Türk siyaseti ve siyasi partiler geleneksel çatışma dinamiklerinden, yıllarca birikmiş uzlaşmaz çelişkilerden, akıl körlüğüne işaret eden yel değirmenleriyle cebelleşmekten artık kaçınmalıdır. Biz her zaman söylüyoruz bize gönül verenlerle bu yolda yürümeye devam edeceğiz”

Geçtiğimiz gün MHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda bir istifa yaşandı. Milliyetçi Hareket Partisi Lüleburgaz İlçe Teşkilatı Üyesi Adnan Könül, dün Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Adnan Könül, istifa dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulmak üzere İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na gönderdi.  Adnan Könül açıklamasında; ‘İstifa nedenim referandum sürecinde yaşanan fikir ayrılıkları ve ilçe kongresinde yapılan davranışlardır’ diye konuştu.