reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.214,12 -0.169

Gündoğdu “Üreticilerimiz Yıllardır Emeğinin Karşılığını Alamıyor!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Gündoğdu “Üreticilerimiz Yıllardır Emeğinin Karşılığını Alamıyor!”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu “ 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ” dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Yaşamın devamı için gerekli olan temel ihtiyaçların karşılanmasında en önemli ekonomik faaliyetlerden bir tanesinin  tarımsal üretim olduğunu ifade eden Vekil Minsolmaz yaptığı basın açıklamasında; “Tarımsal üretiminin vazgeçilmezi olan vefakâr çiftçimiz, köylümüz, üreticimiz yaşamı boyunca insanlığın devamı, ülkenin geleceği için çalışmış, üretmiş ve üretmeye devam etmektedir. Üreticimiz, çiftçimiz, köylümüz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o veciz sözüyle "milletin efendisi" unvanına layık olmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  "milletin efendisi" unvanına layık gördüğü; köylümüz, çiftçimiz 15 yıldır AKP hükümetlerinin izlediği hatalı tarım politikaları nedeniyle ata yadigârı olan toprağına ne yazıktır ki küstürülmüştür. Üreticilerimiz yıllardır emeğinin karşılığını alamamış, örgütlenmesi engellenmiş, refahı yükselen, daha çok kazanan, daha çok üreten bir kesim olmaktan uzaklaştırılmıştır. Tarımsal üretim Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar dışa bağımlı hale getirilmiş, akılcı bir üretim planlaması yapılamamış, küçük çiftçi yok sayılarak korumasız ve desteksiz bırakılmıştır. İzlenen hatalı tarım politikaları sosyal sorunları da beraberinde getirmiş, köylerimiz, verimli topraklarımız terk edilmek zorunda bırakılmış, verimli tarım arazileri hoyratça, bilinçsiz bir şekilde yok edilmeye başlanmıştır. Plansız bir şekilde boşalan köylerimiz, şehirlerde kontrolsüz bir iç göç ile karşılaşılmasına neden olmuş, üretimin yerine tüketimi teşvik eden anlayışın hakim kılınmaya çalışılması ise içinden çıkılmaz sosyal ve ekonomik sorunları yaşamamıza neden olmuştur.

Bu duygularla; Ekonomik ve sosyal sorunlarına rağmen, üretmenin, var etmenin heyecanı ve şevki ile üretmekten ısrarla vazgeçmeyen, alın teriyle ekmeğini topraktan kazanan tüm emekçilerimizin, çiftçimizin, köylümüzün ve üreticimizin  ‘14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum.