reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.214,12 -0.169

Başkur “Ey Bürokrasi, Ey AK Partililer Sizlerde Gereğini Yapın”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkur “Ey Bürokrasi, Ey AK Partililer Sizlerde Gereğini Yapın”
reklam

Kırklareli’de uzun bir süredir gündemde yer alan Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili sorunları aydınlatmak amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığı tarafından Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde bir toplantı düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur Başkanlığı’nda yapılan bilgilendirme toplantısında Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Bilgilendirme toplantısına muhtarların katılımı bekleniyordu ama herhangi bir katılım sağlanmadı.

Başkan Başkur bu konuya değinerek açıklamalarında; “ Bilgilendirme toplantımıza muhtarlarımızın da katılımını bekliyorduk ama katılmadılar. Bu durumu elbette onlarla da konuşacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Başkan Başkur açıklamalarının devamında; “2016 yılı içerisinde gündeme gelmiş olan Fuar ve Kongre Merkezi projesi hakkında birçok konu gündeme gelmiştir. Tahminlerimize göre de bu konu gündeme gelmeye önümüzde ki süreçte de devam edecektir. Bizim bu projeye hayır dememizin temel nedeni köylerimize ayrılmış olan yatırım bütçesinin bu işe kullanılacağına ilişkindir. 2016 yılında gündeme geldiğinde bu proje cumhuriyet Halk Partisinin oylarıyla geçmiş olan bir karar olmasına karşılık 2017’de gündeme geldiğinde tamamen rakamların farklı olduğu gözlemlenmiştir. Şimdi öngörülen maliyet ile öncesinde planlaması yapılan maliyet arasında çok büyük bir uçurum olduğunu söyleyebiliriz. Bu doğrultuda bizim meclis üyelerimizin sergilediği tutumda son derece yerindedir. Fakat bu süreç içerisinde  AK Partililer Cumhuriyet Halk Partisi üyelerini ve Cumhuriyet Halk Partisini tek suçlu olarak göstermeye çalışıyor. Ne biz Parti olarak ne de Meclis üyelerimiz bu projenin karşısındalar. Biz her zaman olduğu gibi şimdi de çözümden yanayız. Ancak bu rakamlarla bu maliyetlerle çözüme ulaşabilmek pek mümkün değildir. Bizler bu konunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. AK Partili arkadaşlar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bir yazı ile başvursunlar onlar bu işi bir seferde çözebilirler. Böylece İl Genel Meclisinin bütçesi de sarsılmaz. Birde bu projenin bileşenleri de paylarını artırdıkları takdirde çok daha çabuk çözüm noktasına ulaşabilme şansımız olur. Gereği yapılmıyorsa bunu sorgulamalıyız. Biz bu konuda birçok öneri ortaya koyduk ve koymaya da devam edeceğiz. Kırklareli halkı size verdiğinin bir kısmını sizlerden geri istiyor. Kırsal kesime hizmet gitmesin mi? Biz hizmetlerin aksamasını istemiyoruz. Çözümden yanayız. Bu yatırım Kırklareli için yapılmak isteniyorsa kesinlikle yapılmalıdır. Ancak ey bürokrasi, ey Adalet ve Kalkınma Partililer lütfen sizlerde bu konuda gereğini yapın” dedi.

Kırklareli İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcüsü Avukat Bora Terzi de bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Avukat Bora Terzi, Fuar ve Kongre Merkezi bilgilendirme toplantısında kaynakların verimli bir şekilde kullanılması konusuna vurgu yaptı.

Terzi’nin, Fuar ve Kongre Merkezi hakkında yaptığı açıklamalarda; “Yeni içme suyu kuyularının açılması, klorlama makinelerinin alınması,ve içme suyu kuyularındaki ağır metallerin arıtılabilmesi için 3.500.000,00.TL.

 Köylerimizin(Lüleburgaz, Babaeski, Demirköy, Pehlivanköy ilçe köylerinin) kanayan yarası olan çöplerin toplanabilmesi için 3.362.486,80.TL. Ödeneğe ihtiyaç varken ve bunları bütçe imkânları ile karşılayamazken,

 2017 yılı bütçesine;

Merkez ve İlçe Köylerimizin yollarının bakım ve onarımı, asfalt kaplama işlerinin yapımı işleri için yol ve ulaşım hizmetlerine 4.539.740,00.TL.,

Merkez ve İlçe Köyleri Kanalizasyon, Doğal Arıtma Projeleri, Merkez ve İlçe Köyleri Gölet ve Arazi Sulama Projeleri İçin 3.748.000,00.TL. Ödeneği ancak koyabilmiş iken,

 2017 yılı bütçesine;

Merkez ve İlçe Köylerimizin yollarının bakım ve onarımı, asfalt kaplama işlerinin yapımı işleri için yol ve ulaşım hizmetlerine 4.539.740,00.TL.,

Merkez ve İlçe Köyleri Kanalizasyon, Doğal Arıtma Projeleri, Merkez ve İlçe Köyleri Gölet ve Arazi Sulama Projeleri İçin 3.748.000,00.TL. Ödeneği ancak koyabilmiş iken,

 İl Özel İdare bütçesinden yılda 4.894,090,93.TL. Olmak üzere 3 bütçe yılında karşılanmak üzere toplam 14.682.272,77.TL. Ödeneğin, Kırklareli Fuar ve Kongre Merkezi Yapım işine aktarılmasının, kaynakların etkin ve verimli kullanılması ilkesine aykırı olduğu, meclisimizden talep edilen bu miktarda bir ödeneğin bütçemizden karşılanmasının daha öncelikli ve hayati olduğunu düşündüğümüz hizmetlerin yürütülmesinde aksamalara neden olacağı düşüncesindeyiz.

 Zenginleşme ve kalkınma köylerden başlar, bizler köylerimizi ve köylülerimizi ne kadar zenginleştirir ve kalkındırırsak şehirlerimiz ve ülkemiz de o ölçüde zenginleşir ve kalkınır.

 Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri;

Size öncelikler ve sorumluluklarımız ile ilgili bir takım hususları daha açıklamak istiyorum.

Bizler her yıl, gelecek yılın yatırım ve çalışma programını hazırlıyor, bütçe ve ek bütçe ödenekleri ile yatırım ve çalışma programında belirlediğimiz işleri yapmaya çalışıyoruz.

 2017 yılı yatırım ve çalışma programını incelediğimizde; 132 km yolun stabilize kaplama yapım işinin yaklaşık maliyetinin 7.735.170,96.TL. Olduğunu, 100 km yolun bitümlü sıcak kaplama yapım işinin yaklaşık maliyetinin 25.000.000,00.TL. olduğunu, 228 km yolun 1. kat sathi kaplama yapım işinin yaklaşık maliyetinin 34.869.100,20.TL. olduğunu,  929,50 km yolun 2. kat sathi kaplama yapım işinin yaklaşık maliyetinin 55.689.133,50.TL.olduğunu, Göletten sulama projelerinin yapım işinin yaklaşık maliyetinin 3.680.000,00.TL. olduğunu göreceksiniz. Yani bu yaklaşık maliyet hesaplarından da anlaşılacağı üzere, Kırklareli Fuar ve Kongre Merkezi yapım işi için meclisimizden talep edilen 14.682.272,77.TL. ile; Sadece sıcak asfalt yapsak yollarımızın 58 km’lik bölümünü sıcak asfalt ile kaplarız, sadece 1. kat sathi kaplama yapsak yollarımızın 96 km’lik bölümünü 1. kat sathi kaplama ile kaplarız,

 Sadece 2. kat sathi kaplama yapsak yollarımızın 245 km’lik bölümünü 2. kat sathi kaplama ile kaplarız,

 Yine bu parayı sadece kanalizasyon, arıtma ve göletten sulama işlerine kullansak kanalizasyonu ve arıtması yapılmayan köy kalmadığı gibi, tüm sulama göletlerimizden de köylümüzün toprakları sulanabilir hale gelir.

 Rakamlar bunları söylüyor, talep edilen 14.682.272,77.TL.’nin Kırklareli Fuar ve Kongre Merkezi Yapım işine aktarılması mı? Yoksa; bu miktarda bir ödeneğin hayati önem taşıyan yukarda belirtilen işlerin yapımına mı ayrılması daha uygun olur? Bunu takdirlerinize bırakıyorum. Bizler; C.H.P Grubu olarak; kaynakların etkin, verimli ve öncelikli ihtiyaçlara göre kullanılması gerektiği düşüncesi ile öngörülen bütçeden daha yüksek bir maliyet ile gerçekleşeceği anlaşılan Kırklareli Fuar ve Kongre Merkezi Projesi için proje maliyeti olan 20.432.272,77.TL.’nin  14.682.272,77.TL.’sinin revize edilen maliyet üzerinden üç mali yıla bölünerek Kırklareli İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanması yönündeki teklifin bu şartlarda uygun olmadığı düşünüyoruz” dedi.