reklam
reklam
DOLAR 34,2503 % -0.03
EURO 36,9817 % -0.07
STERLIN 44,4750 % -0.04
FRANG 39,4807 % -0.3
ALTIN 3.029,20 % 0,04
BITCOIN 66.828,77 -0.937

Başkan Kesimoğlu “Ülkenin Kaderine El Koyacağız!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkan Kesimoğlu “Ülkenin Kaderine El Koyacağız!”
reklam

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, anayasa değişikliği görüşmeleri esnasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan arbede hakkında açıklamada bulundu.

Geçen hafta yaşanan arbede ile gündeme gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yine istenmeyen görüntüler yaşandı. CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka; Anayasa değişikliği teklifi ve başkanlık sistemini protesto etmek için kendisini mecliste bulunan kürsüye kelepçeledi. Uzun bir süre protestosuna devam eden Nazlıaka’nın etrafı daha sonra Ak Partili kadın milletvekilleri tarafından sarıldı. Bu esnada çıkan arbede sonucunda CHP’nin ortopedik engelli Milletvekili Şafak Pavey yere düşerek kalabalığın arasında kaldı. Aylin Nazlıaka ise güçlükle muhalefet kulisine çıkartıldı. Arbedenin büyümesinin ardından HDP’li kadın milletvekilleri ile Ak Partili kadın milletvekilleri birbirine girdi. Tam bu anlarda kameralara yansıyan görüntüler “Pes!” dedirtti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan şiddet görüntülerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ak Parti’nin ülkemizi nasıl bir uçuruma sürüklediğini gün gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda ki saldırıları, hakaretleri ve hukuku yok saymaları ile görüyoruz. Kadınlara şiddet uygulayacak kadar alçalmışlardı. Şimdi de engelli Milletvekilimiz Şafak Pavey’i hedef aldılar! Yazıklar olsun, anayasanız batsın! Bu yaşananlar bizi yıldırmaktan çok, mücadele azmimizi arttırıyor. Millet olarak referandumda ayağa kalkacak ve ülkenin kaderine el koyacağız! Anayasa değişikliği teklifine yüz bin kere ‘Hayır’ diyoruz” dedi.