reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.272,80 0.626

Vekil Gündoğdu “Özgürlükler ve Aydınlık Yarınlar İçin Yürüyoruz!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Özgürlükler ve Aydınlık Yarınlar İçin Yürüyoruz!”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan yürüyüşe katıldı.

 Herkes için"Adalet" ifadesine vurgu yapan Vekil Gündoğdu, Adaletin adaletli olması için demokrasi yürüyüşümüzü başlattık. Yürüyoruz yürüyeceğiz sonuna kadar. İnsanlık için adalet için demokrasi için özgürlükler için aydınlık yarınlar için yürüyoruz dedi.

Gerçekleştirilen yürüyüş hakkında açıklamalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu; “Ortada kanıt dahi yokken İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu önce ömür boyu sonra yirmi beş yılla tutuklandı. Siyasi karara ve siyasi yargıya "hayır". Yargının, siyaset mekanizmasının emrine girmesi, adil bir yargılanma hakkının, hukuk güvenliğinin ve bağımsız yargının, tamamiyle ortadan kalkması anlamına gelir. Hukukun işlerliğine ve adalet mekanizmasının sağlıklı işlemesine, sadece bizim ihtiyacımız yok. Adalet, tüm yurttaşlar için hayati bir kurumdur. Devletin güvenilirliği, adalete olan saygısıyla ölçülür. Devlet, adalete müdahale etmez. Yargı, yeri geldiği zaman siyasi iktidarı da denetleyen bir kurumdur. Ancak bugün geldiğimiz noktada, devletin ve siyasi iktidarın hukuki olarak denetlenebilirliği ortadan kalkmıştır. Adaletin hiçe sayıldığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz.  Biz, demokrasiye inanmış insanlarız. Demokrasiye inanmaya ve demokrasiyi yüceltmeye devam edeceğiz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde yürüyüşümüzü sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.