reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.272,80 0.626

Başkan Başkur “Adalet Yürüyüşü Barışçıl ve Demokratik Bir Anlayışla Gerçekleştiriliyor”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkan Başkur “Adalet Yürüyüşü Barışçıl ve Demokratik Bir Anlayışla Gerçekleştiriliyor”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi merkez İl ve İlçe Başkanları geçtiğimiz gün düzenledikleri kahvaltıda yerel basınla bir araya gelerek gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalar yaptılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur’un  kahvaltıda yaptığı kongre süreciyle ilgili yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi; “3 Şubat’ta alınan karar ile parti içi kongre takvim süreci başladı. 10 Temmuz Günü üye çizelgeleri İlçe Başkanlıklarında askıya çıkacak.  10-17 Temmuz tarihleri arasında askı süresinin bitmesinin ardından olası eksiklikler ve yanlışlar giderilecek. 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Önseçimleri başlayacak. 24 Eylül Pazar Günü Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Önseçimler bitmiş olacak. 30 Eylül 2017 Cumartesi Günü itibariyle İlçe Kongrelerimiz başlayacak. 6 Kasım Pazartesi gününe kadar de tüm İlçelerimizde yapılacak olan seçimlerle İlçe seçimleri tamamlanmış olacak. İlçe seçimlerin tamamlanmasının ardından ise 13 Kasım 2017 Pazar Günü tarihi itibariyle ise İl Başkanlığı kongresi tarihi başlayacak ve 24 Aralık 2017 Pazar Gününe kadar da İl Kongresi yapılmış olacak. Olağan Kurultay ise 81 İlde İl Kongrelerin tamamlanmasının ardından Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi  İl Başkanı Ünal Başkur yaptığı basın açıklamasında adalet yürüyüşü ile ilgili şunları söyledi; “Bildiğimiz kadarı ile 23. gününde olan büyük adalet yürüyüşü yetti artık denilerekten  tuzun koktuğunu ifade etmek anlamında bıçağın kemiğe dayanması açısından Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu yürüyüşü gerçekleştirdi. Tamamı ile barışçıl ve demokratik bir anlayış ile gerçekleştirilen bu yürüyüş anayasadan alınan yetkilerle Pazar günü Maltepe de büyük adalet mitingi ile  sonlanacak. Demokratik bir anlayış ile gerçekleştirilen bu yürüyüş uzunluğu ve katılım uzunluk ve nitelik  açısından farklılık yaratan bu yürütüş dünya ölçeğinde  en uzun siyasal yürüyüştür. Umuyoruz ki  bu yapılan yürüyüş sonrasında Türk insanı üç maymunu  gerektiğinde oynayan görmeyen duymayan  konuşmayan Türk insanı gerçeğin farkına varır. Kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmadı” dedi.

“Adalet Paydasında Bulunmak İsteyen Tüm İnsanlara Katkıda Bulunmak İsteriz”

Açıklamalarına devam eden Başkan Başkur; “16 nisan süresinde sandığa yansıtılan şekli ile %49 bu anlayışa Türk insanı dur demişti  yüksek seçim kurulunun son  anda yaptığı atraksiyonlar siyasal  iktidarın sesi olması anlamında yaptığı anlayışla meşru olma anlamında referandum sonuçlarına gölge düşürmüş mantığı sonrasında belki % 50 %55 e varan bir hayır deyiş maalesef sandıktan %49 olarak yenik çıkarıldı ve bu konu ile ilgili şaibeli ve meşru tartışılır bir seçim boyutuna  dönüştürüldü. Ancak aldığımız oradan güç ile hayır paydasına nasıl gelindiyse genel başkanımız  adalet yürüyüşüne de toplumun bütün katmanları ile bu yürüyüşü başlatmış durumda tüm toplum desteğini bu yürüyüşe olabildiğince göstermektedir. Hatta evet cephesinde istatistiklere yansıyan sonuçlara göre araştırmalara AKP safhasında  diyebileceğimiz   pek çok basın unsurunun danışmanlık firmasının, düşünürün ve bilim insanın  bu açıdan  adalet yürüyüşe olumlu baktığını gösteren mantığı gözlemliyoruz. Bu da adalet yürüyüşünün doğru yolda olduğunu gerçeğini ortaya koyuyor,

Pazar günü ile ilgili yürüyüşte neler yapacağız; bölgemiz sivil toplum örgütleri ile toplandık bu doğrultu da adalet  paydasında bir araya gelecek bütün unsurlar ile bir araya geldik.

Bu toplantıyı bugün Lüleburgaz da da gerçekleştireceğiz. Dört ana nokta olmak üzere. Babaeski Lüleburgaz Pınarhisar ve Kırklareli merkez de saat 11 ile 11.30 arasında araçlar hareket edecektir. Gönlümüz ister ki Adalet paydasında bulunmak isteyen tüm insanlara katkıda bulunmak isteriz fakat araçlarımız sınırlı sayıda ve bu doğrultuda halkımızdan rezervasyon konusunda katılım bilgileri alıyoruz Pazar günü yapılacak olan Maltepe deki adalet mitinginde bir araya gelecektir. Bu çerçevede yaptığımız çalışmalardan bazıları billboardları görsellerle süsleyeceğiz adalet talebimizi ifade eden görsellerimiz Kırklareli sokaklarında alanlarında meydanlarında yerlerini alacaktır. Bunda görmemiş duymamış ve yaşadıklarını söyleyememiş insanlarında  farklılık yaratacaktır diye düşünüyoruz. Şu bir gerçek 15 temmuz ardından 20 temmuz süresinde başlayan OHAL bölgesinde ki KHK’larla Türkiye çok farklı bir boyuta eriştirilmiştir. Bir korku imparatorluğu  yaşandığı bir süreci yaşıyoruz bu adalet yürüyüşü bu korkuyu yenme konusunda çok önemli bir çıkış noktasıdır öyle ki OHAL ile çıkmış olan KHK’larla işin doğrusu anayasaya aykırılığa rağmen anayasal maddelerine eş koşul bir süreç yaşanmaktadır Türkiye’de bu adalet yürüyüşü bunlara bir şekilde son verecektir” dedi.

3 şubatta alınan bir karar ile  kongre tahkim  süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Başkur; “İkinci konu ise bizler 3 şubatta alınan bir karar ile  kongre tahkim  süreci başlamıştır. 10 temmuz 17 temmuz tarihleri arasında asli sürecin bitiminde olası eksiklikler giderilecek daha sonra mahalle delegeleri dışında gerçekleşecek ve ilçe kongreleri il kongreleri ve kurultayla ile sonuçlanacak demokratik bir yarışı tüm partililerimizle  yaşacağız sorunsuz bir demokratik yarış diliyorum ben. CHP’nin olmazsa olmazlarından bir süreçtir.

Üçüncü bir konu ise aralık 2016 da ayında yapmış olduğumuz  bir çalıştayımız vardı, yönetime geldiğimizden bu yana 2015’in sonundan itibaren farklı bir anlayışı yaşama sokmaya çalıştık ve ne yapmalı ve nasıl yapmalı tarzında çalışmalarımızla toplumun farklı katmanlarına nasıl erişir ve bu katmanlarla neleri ne şekilde nasıl yapabiliriz diye tartışmaya açtık. Kırklareli siyasal tarihinde çıkan kitapçık ilk çıkmış kitaptır. Bu, hiçbir şekilde CHP’nin logosunu kullanmadık çünkü bu çalıştay tüm kırklareli’nin sorunudur. Kendi alanında bir partinin emeği ile çıkmış olan bu kitap dileriz ki Kırklareli ve Trakya bölgesinde dikkat çeker ve faydalı olur.  Umuyoruz ki görmeyen duymayan görüp de duymamadan kökenli de düşüncelerini  ifade  edemeyen toplumların da kesitlerin kimliklerin bizim insanımızın uyanmasına neden olur,ayrıca bu kitap sanal ortamda da yayınlanmış bir kitapçıktır. Gündemin son maddesi  adalet duruşudur. 20 – 15 haziranda başlayan bu büyük adalet yürüyüşünün  ardından tüm Türkiye’de  2 dakikalık adalet duruşları gerçekleşti her akşam  saat 18 itibariyle bizde Kırklareli’de hayır, adalet, demokrasi  ve barış cephesinde buluşan insanlarla alanlarda  yerimizi aldık  ve  toplumun bütün katmanlarına ait her gün bir bildiri yayınlayarak yani tematik adalet duruşları ile farklı bir ses olmaya çalıştık. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.