reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.252,00 0.256

Vekil Gündoğdu “Çırak ve Stajyer Öğrencilerimizin En Önemli Sorunlarından Birisi Sigortalılık Başlangıç Tarihleridir”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Çırak ve Stajyer Öğrencilerimizin En Önemli Sorunlarından Birisi Sigortalılık Başlangıç Tarihleridir”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu ülkede yaşamını sürdüren birçok vatandaşın merak ettiği soruları dile getirmeye devam ediyor.

Vekil Gündoğdu, Çıraklık eğitimi aldıkları ve stajyer konumda tecrübe kazandıkları sürelerde önemli bir iş gücü haline gelen gençler hakkında soru önergesi sundu ve soruların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu konu hakkında yaptığı açıklamasında; “Ülkemizde sanayinin gelişmesi nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması ve istihdamın artırılması için; doktor, mühendis, avukat kadar, berbere, terziye, tamirciye, teknisyene yani her meslekten esnaf ve sanatkâra ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda, iş tecrübesi kazanmak için eğitim gören çırak ve stajyer öğrencilerimizin en önemli sorunlarından birisi sigortalılık başlangıç tarihleridir.  Çıraklık eğitimi aldıkları ve stajyer konumda tecrübe kazandıkları sürelerde önemli bir iş gücü haline gelen gençlerimizin çalıştıkları süre emekliliklerine yansıtılmamaktadır. Farklı sektörlerde nitelikli iş gücü haline gelen gençlerimizin yaşadığı bu haksızlık onları ve ailelerini meslekten uzaklaştırmaktadır.

Bu doğrultuda; 1– İş tecrübesi kazanmak için eğitim gören çırak ve stajyer öğrencilerimizin çalıştıkları sürenin emekliliklerine saydırılması konusunda çalışmalarınız var mıdır, var ise ne zaman, neler yapmayı düşünüyorsunuz?

2– Çıraklık eğitimi aldıkları sürede askerlik çağına gelen erkek öğrencilerin askerlikleri sırasında meslekten kopmamaları için çalışmalarınız var mı, var ise ne zaman, neler yapmayı düşünüyorsunuz?

3– Nitelikli ara eleman açığını kapatmak ve istihdamı artırmak amacıyla çıraklık eğitimi alan ve stajyer konumda gençlerimizi teşvik etmek ve özendirmek için hangi çalışmaları yapıyorsunuz” dedi.