reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.166,78 0.102

Başkan Kaya “Adaylarımıza Rakibimiz Olarak Bakmamalıyız”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkan Kaya “Adaylarımıza Rakibimiz Olarak Bakmamalıyız”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütünün haftalık olağan toplantıları düzenlenmeye devam ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü’nün haftalık toplantısında delege seçimleri yer aldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya haftalık olağan toplantısında yaptığı açıklamalarında;“600 tane delegemiz var ama baktığımız zaman partinin faaliyetlerine sürekli ve düzenli olarak katılan 100-150 kişilik bir çekirdek kadro var. Demek ki bu 600 delegenin tamamını henüz tüm siyasi faaliyetlerimize katamamışız.

Mahallelerde uzlaşma listeleri çıkarmayı başarmaları gerekiyor. Biz burada yönetim kurulu olarak uzlaşı istemekteyiz, bütün mahallelerde uzlaşılırsa biz de elimizden geldiği kadar bu uzlaşı listelerine destek olacağız. Biz bir taraftan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne karşı mücadele ederken, diğer taraftan da kendi içimizde bir demokrasi yarışını başlatmış bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde Ağustos ayının 24’den itibaren bütün il ve ilçelerimizde kongreler başlatacağız, bu kongrelerde en iyi, seçkin kadrolarımızı görev başına getireceğiz ve 2019’daki hem yerel hem genel iktidarın hazırlığını bugünden başlatacağız. Adaylarımıza rakibimiz olarak bakmamalıyız, eğer rakip gibi bakarsak onlara karşı kendimizi kurarız ve onlara karşı kendimizi kurarsak kalplerini kırarız. Oysa ki bu arkadaşlar bizim partimizin adaylarıdır ve delege uygun görürse bu partinin bayrağını bundan sonra onlar taşıyacaktır. Öyleyse yapmamız gereken şeyler herkesin kendi çalışmasını yapabileceği demokratik ortamı sağlamak, herkesin kendisini anlatabileceği, projelerini ortaya koyabileceği demokratik alanı açmaktır. Bizim hiç kimsenin geçmişiyle ilgili problemi yoktur olamaz biz insanların geleceklerine, projelerine bakarız.

“Bizim İçin Bir Kişinin Nereden Geldiği Değil Nereye Gideceği Önemlidir”

Biz CHP’liler, insanların nerde doğduğuna hangi mezhepten olduğuna hangi milletten olduğuna kimin çocuğu olduğuna kör oluruz. Bunları görmez ve bilmeyiz. Bizim için bir kişinin nereden geldiği değil nereye gideceği önemlidir, partimize demokrasimize yaptığı katkı önemlidir o yüzdende bütün arkadaşlarımızın kendilerini anlatabilmesi için gereken imkanı sağlamalıyız.

Hiçbir şekilde hiçbir mahallede ilçe yönetimi olarak liste çıkartmayacak üyeyi serbest bırakıyoruz. Kimin delege olmasını isterse ona oy vermesi yolunda teşvik edeceğiz ancak şunu tüm örgütten istiyoruz, nasıl köylerde başarabiliyorsak aynı şekilde mahallelerde de uzlaşma listeleri çıkarmayı başarmamız lazım. 400 tane kongre delegemiz, 200 tane il delegemiz yani toplamda 600 tane delegemiz var ama baktığımız zaman partinin faaliyetlerine sürekli ve düzenli olarak katılan 100-150 kişilik bir çekirdek kadro var. Demek ki bu 600 delegenin tamamını henüz tüm siyasi faaliyetlerimize katamamışız. O zaman yapmamız gereken şey ne bütün siyasi faaliyetlerimize katılabilecek, partimizi anlatabilecek, bizim görüşümüzü düşüncemizi kitlelere yayabilecek insanların delege olmasında hepimizin yardımcı olması lazım. Bunun için de yapmamız gereken şey uzlaşmaktır. Mahallelerde zaten insanlarımız bellidir, bu işe gönül verenler bellidir, her kime oy verecek olursa olsun bu partiye emek vermiş olanların bu seçimde öne çıkartılması şarttır. Bu arkadaşlarımızın gösterdiği yolda ilerlememiz şarttır. O yüzden biz burada yönetim kurulu olarak uzlaşı istemekteyiz, bütün mahallelerde uzlaşılırsa biz de elimizden geldiği kadar bu uzlaşı listelerine destek olacağız” dedi.