reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.150,96 0.082

Adaylar ortaya Çıkmaya Başladı!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Adaylar ortaya Çıkmaya Başladı!
reklam

Önümüzdeki aylar içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl ve İlçe Başkanlıklarında gerçekleştirilecek olan seçimlerde adaylar ortaya çıkmaya başladı.

CHP Lüleburgaz ilçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan isimlerden bir tanesi de Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi Şeref Dinçer oldu.

Geçtiğimiz günlerde yerel bir radyo programına konuk olan Dinçer burada resmen aday olduğunu açıkladı.

Dinçer; ‘Emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan insanların ortak adayı olarak ilçe başkanlığına adayım’ dedi.

Dinçer, kazanması ya da kaybetmesi halinde yapacağı çalışmalar içerisinde kimseyle çay-kahve sohbeti dışında ‘içkili sofra’ ilişkisine girmeyeceğini de söyledi.

Geçtiğimiz katıldığı yerel radyo programında adaylığını açıklayan Şerek Dinçer kendi menfaati için değil halkın ve Cumhuriyet Halk Partisinin menfaati için aday olduğunu ifade etti.

“Sorumluluk Sahibi olmak Gerekiyor”

Adaylık süreciyle ilgili olarak değerlendirmede bulunan Dinçer şunları kaydetti ‘Ben emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan insanların ortak adayı olarak ilçe başkanlığına adayım. Çeşitli toplum kesimleri, sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler neticesinde, onların ortak adayı olarak aday oldum. Benim ilçe başkanlığı için böyle bir düşüncem yoktu fakat bütün bu arkadaşların ortak düşüncesi, birilerinin elini taşın altına koyması gerektiği konusu gündeme geldikten sonra üzerime düşen sorumluluktan kaçamazdım. Bundan dolayı aday oldum, aslında bu işlerin daha genç olan arkadaşlar tarafından yapılması taraftarıyım. Fakat sorumluluktan da kaçamazdım’

“İleriye yönelik Siyasi Bir Hedefim Yok”

Dinçer, ilçe başkanlığına aday olması dışında ileriye dönük herhangi bir siyasi hedefi olmadığını belirterek; ‘Lüleburgaz İlçe Başkanlığı bana göre çok önemli bir görev. İlçe Başkanı olan arkadaşımın bana göre Lüleburgaz’da bir belediye başkanı, bir milletvekili kadar yetkisi ve sorumluluğu oluyor. Fakat İlçe Başkanı olan arkadaşlar kendi propagandalarını yapmak için bir takım şeyleri yaptığı zaman partiyi de bir takım hatalı yerlere götürüyorlar. Yani siyasette şu olmamalı, ‘Ben ilçe başkanlığına adayım ondan sonra da bir takım hesaplarım var’. Bu hesap içinde olursanız sürekli bir takım hatalar yaparsınız. Sizin kafanızdan geçen şey ilçe başkanı olmak değil başka şeylerse hataya düşersiniz. Benim ileriye dönük hiçbir projem yok. Ben daha 1976’dan bu yana öğrenci hareketleri içerisinde bulundum. Daha 16 yaşındayken Lüleburgaz Demokratik Kültür Derneği içerisinde siyasi faaliyetlerim oldu. Özellikle Kepir’de okuduğumuz yıllarda öğretmenlik hakkımız elimizden alındığı zaman bir takım boykotlar yaptık.  Hiçbir zaman da ‘Ben şuraya adayım’ demedim, öyle bir iddiam da yoktu. İnsanlar bana göre bir takım mücadeleyi veriyorsa zaten kendiliğinden bir takım şeyler geliyor. Benim de adaylık sürecimi belirleyen nokta özellikle 2014 yılından sonra meclis üyesi olduktan sonra meclis üyeleri arasında yaptığım çalışmalardan dolayı bu takdiri gördüm. Yani ‘Sen dürüst bir adamsın, sen doğru neyse onu söylersin. Bunun için senin aday olman gerekli’ denildi. Ben kimsenin adamı da olmam onu da söyleyeyim. Doğru neyse ben onun yanındayım’ diye konuştu.

‘Partiye Zarar verecek tartışmalardan uzak durmak gerekiyor”

Dinçer, bazı ilçe başkanlarının partilileri basının önünde tartıştırarak partiye zarar verdiklerini söyledi.

Dinçer şöyle konuştu; ‘Ben meclis üyesi olduğum dönemlerde bir takım itirazları gerçekleştirdim. Şunu da göz önünde bulundururum, ben itirazları basın önünde yapmam, ben partimi basın önünde tartıştırmam. Bu bizim partimize zarar veriyor. Mevcut ilçe başkanları ya da diğer ilçe başkanları bir takım şeyleri basın önünde partilileri tartıştırarak aslında partiye hizmet etmiyorlar. Benim itirazım budur. Bir takım sorunlar varsa biz bu sorunları kendi aramızda çözebiliriz. Partimizin danışma meclisleri vardır. Bu sorunları burada çözmeliyiz’

‘ÖNSEÇİM TARAFTARIYIM’

Ön seçime de değinen Dinçer; ‘Ön seçim olayına gelince, ben her zaman hem belediye başkanlarının, hem meclis üyelerinin, hem milletvekillerinin önseçim ile olması taraftarıyım. Fakat şu da olabilir, partimizde maalesef bir takım şeyler üye bazında yapıldığında bir takım sıkıntılar olabilir. En azından 10 tane aday varsa, sandıktan 2 ya da 3 tane insan çıkmalı. Bu şekilde seçilmesi gerektiği taraftarıyım. Ön seçim taraftarıyım. Önseçimden korkmamak lazım’ dedi.

Dinçer şöyle devam etti; ‘Bana göre CHP Genel Merkezi’nin belli bir yönetmeliği olmalı belediyeler konusunda. Şimdi baktığımız zaman A belediyesi farklı uygulama yapıyor, B belediyesi farklı uygulama yapıyor. Bu doğru bir şey değil. Türkiye genelinde genel merkezin yönlendireceği bir takım ortak projeleri bütün belediyeler gerçekleştirmeli. Bunun dışında özele yönelik bir takım projeler de yapılacaksa ilçedeki STK’larla, demokratik toplum kuruluşları ile bunlar göz önünde bulundurularak belediye meclis üyelerini de bu işin içerisine katarak yapılmalı. Bir kişinin direktifleri ile bir takım işler yapılmamalı’

Dinçer, mahallelerde en küçük örgütlenmenin muhtarlıklardan başladığını belirterek; ‘Bizim mahallelerde en küçük örgütlenmemiz muhtarlıklardan başlıyor. Vatandaşın bir problemi olduğu zaman ilk gittiği yer muhtarlıklardır. Bizim belediyemizin muhtarlıklarla ilgili bir daire müdürlüğü olması taraftarıyım. Muhtarlar direk, sorunlarını bu müdürlükler vasıtasıyla belediyeye iletmeli, çünkü her mahallenin farklı sorunları olabiliyor. Bu konuda da bir çalışma içerisinde olunacağını tahmin ediyorum. Ben de meclis üyesi olarak bu konuda bir önerge verebilirim’ diye konuştu.

‘Ortak Değerlere önem vermeliyiz”

‘İlçe yönetiminde toplumun her kesiminden insan olacak mı?’ SORUSUNA CEVAP VEREN Dinçer; ‘Ben ilçe yönetimi olarak tabi ki bu sözü verebilirim. Gençlerden, kadınlardan, esnaftan, meslek kuruluşlarından, STK’lardan, ziraat odasından, her katmandan insanı biz yönetimde bulundurmak zorundayız. Mesela köylere yönelik bir takım projelerde ziraat odamız var. Köylümüzün ektiği nedir ayçiçeği ve buğday. Bundan da köylümüzün para kazanma şansı maalesef yok. Ziraat odamızı ziyarete gittiğimizde dönüm başına 120 lira para kazanıyor dendi köylü. 100 dönümü olan bir köylü 12 bin lira para kazanıyorsa bu parayla geçinme şansı zaten yok. Biz ziraat odası, belediye ve diğer STK’larla beraber köylüye daha fazla nasıl para kazandırabiliriz, bunlara da kafa yormak zorundayız’ dedi.

Şeref Dinçer son olarak; ‘Ben adaylık sürecimde şunu söyledim, ister ilçe başkanlığını kazanayım, ister kaybedeyim. Ben yapacağım çalışma içerisinde çay-kahve dışında kimseyle ‘içkili sofra’ ilişkisine girmeyeceğim. Bana da hiç hoş gelmiyor bu şeyler. Bir CHP’li bu tür ilişkiler içine girmez. Ne benim üyem girer ne yöneticim girer, ne de delegem girer. Ben buna şahsen inanmıyorum. Ama maalesef bu konuşuluyor’ diye konuştu.

ŞEREF DİNÇER KİMDİR?

1959 yılında, Emekli öğretmen Vehbi Dinçer ve ev hanımı Şemsi Dinçer’in 5’inci çocukları olarak Muratlı’ya bağlı Avcılı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Emrullah Efendi İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Kepirtepe Öğretmen Lisesi’nde, üniversiteyi Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nde 1982 yılında tamamlayarak inşaat mühendisi oldu. Vatani görevini Amasya’da tamamladıktan sonra 1985 yılından bu yana Lüleburgaz’da müteahhitlik ve mühendislik hizmetleri vererek iş hayatını sürdürüyor. 1985 yılından bugüne kadar Lüleburgaz Yeni Sanayi Kooperatifi, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve çeşitli yapı kooperatiflerinde kontrol yapı mühendisliği ve şantiye şefliği görevlerinde bulundu. 1985 yılında sosyal Demokrat Halkçı Parti üyesi oldu. Halen CHP üyesi olarak Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi, Lüleburgaz Belediyesi Encümen Üyesi ve Lüleburgaz Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı olarak görevleri devam etmekte. Ayrıca Trakya Belediyeler Birliği’nde Lüleburgaz Belediyesi’ni temsilen meclis üyesi, 2002-2008 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Lüleburgaz Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi, 2003-2009 yılları arasında Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Halen bu kuruluşlarda üyelikleri devam ediyor.

1987 yılında eşi, öğretmen Okşan Dinçer’le evlenen Şeref Dinçer, Endüstri Mühendisi Doğaç Dinçer, Avukat Sonay Dinçer adına 2 evlat sahibi. Şu anda Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’nde ikamet ediyor.