reklam
reklam
DOLAR 34,2981 % 0.06
EURO 36,9529 % -0.14
STERLIN 44,4514 % -0.09
FRANG 39,5367 % -0.2
ALTIN 3.032,68 % 0,16
BITCOIN 66.423,99 -1.33

Başkanlar, Gündemi Değerlendirdi.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkanlar, Gündemi Değerlendirdi.
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Pınarhisar İlçe Başkanı Volkan Ertan geçtiğimiz gün Lüleburgaz İlçe Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Özgür Kaya ile sohbet etti.

Gerçekleştirilen ziyaret hakkında açıklamada bulunan Özgür Kaya “Pınarhisar İlçe Başkanımız Volkan Ertan ziyaretimize geldi. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımızla gündeme dair konuştuk. Yapılacak anayasa referandumuyla ilgili görüştük.   Türk Halkı doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi ile hep birlikte bu hayâsız saldırı ile karşı karşıyadır. Şimdi bizlere düşen görev; Çanakkale’de Miralay Mehmet gibi, Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam gibi, Erzurum’da Nene hatun ve Kırklareli’nde Burgazlı Şevket gibi bağımsızlığımız ve hürriyetimiz için, torunlarımızın kimseye boyun eğmediği kimsenin karşısında el pençe divan durmadığı bir geleceği inşa etmektir. Cumhuriyet rejimi kurulduğu günden bu yana egemenliği saraydan alıp halka vermek ve demokratikleştirmek için mücadele verdi. İşte tam doksan yedi yıl sonra bugün yapılan açık bir karşı devrim ve egemenliği tekrar halktan alıp saraya, bir kişiye verme girişimi. Bugün terör tehdidi altında bulunan vatandaşımız, askerimiz, polisimiz can derdinde, halkımız ekmek derdinde, esnaf siftah derdinde, kimileri de başkanlık derdinde! Bugün, Türkiye’nin bu kadar sorunu varken bütün ülkeyi bir rejim tartışmasına, bir rejim değişikliği teklifine kilitlediler. 6 milyon kişi işsiz, iş arıyor ama bulamıyor. Yoksulluk çığ gibi büyüyor. Döviz 3,70’bulmuş. Türk lirası her gün eriyor. 80 milyon insan hükümetin yarattığı yoksulluk nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlar bırakın geleceği yarını dahi göremez durumdalar. Sofralarına ekmek koyup koyamayacaklarıyla ilgili tereddütleri var. Demokrasiyi ortadan kaldıracak olan bu teklifin sonucunda yarın neler yaşayacağımızı yakın tarihimize bakıp görmek çok mümkün. Uluslararası deneyimler de bize açıkça yarının bu teklif geçtiği takdirde Türkiye’ye nasıl bir gelecek hazırladığını gösteriyor” dedi.

 

Volkan Ertan “En Kötü Şey; Korkaklıktır”

 

Anayasa değişikliği hakkında açıklamada bulunan Volkan Ertan “Dünyadaki en kötü şey korkaklıktır. Gün cesaretli olma ve özgüvenle hareket etme, inanma zamanıdır. Korkunun bizi yönetmesine izin vermemeliyiz. Bundan daha kritik bir dönem olamaz. Bugün hareket etmeyeceksek ne zaman harekete geçeceğiz? Birisinin ’Türkiye’deki demokrasiyi yıkıyorum.’ demesini mi bekleyeceğiz? Bu, demokrasinin rafa kaldırılmasıdır. Asla birbirimizi eleştirmeden bu işi nasıl kotaracağımızı düşüneceğiz. Başka türlü bunun altından kalkmamız mümkün değil. OHAL ile her şeyin yapısının değiştirildiğini kaydederek toplumun genetiği değiştiriliyor. Anayasa değişikliği ile tek adam sürecinin oluşmasının sorunları içinden çıkılmaz duruma taşıması da ihtimaldir. 80 milyonun geleceği bu düzenlemelerle şekillenecektir. Dünyada benzer örnekleri olan ülkelerde yaşananlar, geleceğin, ‘evet’ çıkması halinde nasıl olacağı konusunda da bir fikir verebilir. Tek adam rejimleri sorunlar yaratmakta ve çözümsüzlük acıların kapısını aralamaktadır. Çevremizdeki ülkelerde tek adam rejimlerine baktığımızda gördüklerimiz ülkemiz için ders almamız gereken sorunlar üretmiştir. Öngörülebilirlik yerine istikrarsızlığın ülke gerçeği olması olağanlaşacaktır. Şeffaflık, hesap verebilirlik ortadan kalkacaktır. Kuralsızlık, -özgürlük yerine- baskı olağanlaşacaktır. Kalkınmadan yana özgürlükten yana demokrasiden yana cumhuriyet kazanımlarından yana olanların hayır diyeceklerine inanıyorum. Bu bilinmeyen gelecek yerine mevcutta düzenlemeler yapıp TBMM yetkilerini artırıp güçlendirmek doğru olandır” dedi.