reklam
reklam
DOLAR 34,2981 % 0.06
EURO 36,9529 % -0.14
STERLIN 44,4514 % -0.09
FRANG 39,5367 % -0.2
ALTIN 3.032,68 % 0,16
BITCOIN 66.423,99 -1.33

Başbakan Binali Yıldırım “Türkiye'nin Değişimine Ayak Uydurmayan Herkes Yok Olmaya Mahkûmdur”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başbakan Binali Yıldırım “Türkiye'nin Değişimine Ayak Uydurmayan Herkes Yok Olmaya Mahkûmdur”
reklam

Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, geçtiğimiz gün Ak Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katıldı.

115’inci Genişletilmiş İl Başkanları İstişare Toplantısına katılan Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler “Genişletilmiş İl Başkanları toplantımıza teşkilat başkanımız Mustafa Ataş başkanlık yaptı. Partimizin genel başkanı ve başbakanımız Binali Yıldırım’da toplantıya teşrif ederek konuşma yaptılar. Referandum süreci, anayasa çalışmaları ve Türkiye gündemi hakkında değerlendirilmelerin yapıldığı toplantı ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

Gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı Binali Yıldırım “Esasen mevcut sistemde iktidar partisi ne diyorsa Meclis onu yapıyor, birbirimizi kandırmayalım. Ama yeni sistemde Meclis kendi tüzel kişiliğiyle, her milletvekili kanun teklifi verebilecek, bunu savunacak, yasalaşmasını sağlayacak. Milletvekillerinin gücü artıyor, milletvekillerinin memleket meselelerine daha fazla zaman ayırmasına imkan sağlıyor. Dolayısıyla bu söylenenlerin tamamı temelsiz, asılsız, kafa karıştırmaya yönelik. Milletimiz rahat olsun. Biz milletin işini zora sokacak, milletin geleceğini zora sokacak hiçbir icraatın arkasında olmayız. Şimdi Cumhurbaşkanı görevi esnasında kendisine atılan veya isnat edilen her suçtan yargılanabilecek. Hangi çoğunlukla? Yüzde 66 çoğunlukla. Mevcut anayasadan daha az bir nisapla yani üçte ikiyle yargılanabilecek. Orada dörtte üçle yargılanıyordu. Demek ki Yüce Divan'a gönderilmesi biraz daha kolaylaştırılıyor. İddia, işlediği suçlar itibarıyla da hiçbir sınır kalmıyor. Her türlü suçtan, her türlü suçlamayla Yüce Divana gönderilebiliyor. Yaptığımız bu değişikliğin doğruluğunu savunmaya ihtiyaç yok. Bunu herkes bilecek. Zaten bunu sokakta kime rastlarsan anlat, bunun ne kadar düzgün bir iş olduğunu size söyleyecek. Çok basit söyledik, çatal kazık toprağa girmez. İki başlılık olmaz. Yönetimde iradenin tek olması lazım. Teknik konularla milletin vaktini almayalım. Bunlar CHP'lilerin anlayacağı iş değil. Yani CHP'ye oy verenleri kastetmiyorum, yanlış anlaşılmasın. CHP'ye oy veren vatandaşlarımız bayrağını, milletini, devletini, ülkesini seven insanlar. Biz şimdi bu CHP'nin yönetimini kastediyoruz, CHP'nin başındaki önceki çağın yöneticilerinden bahsediyoruz. Onlar kendi küçük dünyalarında mutlular, mutluluklarının bozulmasını istemiyorlar. Türkiye değişecek siz de değişeceksiniz kardeşim, başka yolu yok. Türkiye'nin değişimine ayak uydurmayan herkes yok olmaya mahkumdur, biz de dahil” dedi.