reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.794,00 1.4

Vekil Gündoğdu “Cumhuriyet Halk Partisi Ezilenlerin ve Halkın Partisidir”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Cumhuriyet Halk Partisi Ezilenlerin ve Halkın Partisidir”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu ‘ Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. Kuruluş Yıldönümü ’ dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Amaçlarının her türlü ayrımcılığı reddetmek olduğunu ifade eden Vekil Gündoğdu açıklamalarında;  “Bir üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum cumhuriyet halk partisi; tüm güçlüklere, yokluklara rağmen dönemin egemen güçlerine karşı ulusal kurtuluş savaşını zaferle sonuçlandıran Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 eylül 1923 yılında kurulmuştur. CHP, kurucusu ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde önce Anadolu Rumeli Müdafai hukuk cemiyeti, ardından halk fıkrası ve daha sonra da cumhuriyet halk partisi kimliği ile ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin özgürlüğünü gerçekleştirmiştir. Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran cumhuriyet halk partisi, Türkiye'nin aydınlık geleceği için “ezilenlerin ve halkın partisi” olarak halkımızı kucaklamış ve kucaklamaya devam edecektir” dedi.

Açıklamalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu; “CHP ve CHP’ye gönül verenler 94 yıldır, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, çağdaş bir devlet olarak var olması ve güçlenmesi için çalıştı, çalışıyor ve çalışacaktır. Bugün şartlar ne kadar ağır olursa olsun; amacımız, her türlü ayrımcılığı ret edip, insana öncelik veren, daha demokratik ve katılımcı bir toplum yapısına kavuşmuş, temel insan hak ve özgürlüklerinde en ileri ülkeler düzeyine erişmiş çağdaş bir Türkiye’dir. Amacımız,ulusal dayanışma duygularını güçlendirmiş, siyasette ve yönetimde temiz toplum yaratma amacına ulaşmış, yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve birlik bağlarını güçlendirmiş Atatürk’ün ışığıyla aydınlanmaya devam eden çağdaş Türkiye cumhuriyetidir. Bu duygularla; Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94.kuruluş yıldönümünde başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, partimize gönül veren vatandaşlarımıza, omuz omuza mücadele verdiğimiz yol arkadaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Gericiliğin, tükenmişliğin ve karanlığın içinden bir ok gibi fırlayıp bağımsızlığın ve özgürlüğün ışığı olan cumhuriyet halk partisi, iyi ki doğdun, iyi ki varsın… Doğum günün kutlu olsun”  dedi.