reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.666,70 0.803

Gültekin “İnsan Haklarının Üstünlüğünü Sürekli Olarak Savunan Tek Partiyiz”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Gültekin “İnsan Haklarının Üstünlüğünü Sürekli Olarak Savunan Tek Partiyiz”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı tarafından haftalık olağan toplantılar düzenlenmeye devam ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısının gündeminde 12 Eylül darbesi ve 2017-2018 eğitim öğretim yılının müfredatı yer aldı.

Olağan toplantının açılış konuşmasını CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin yaptı.

Gültekin açıklamasında; “Darbelerin hangi türde olursa olsun hepsine karşı olduklarını ve CHP’nin askeri ve sivil darbelerin  karşısında olduğunu insan haklarının üstünlüğünü sürekli olarak savunan tek partiyiz. Eğitim-Öğretim kurumlarındaki acı tablo, içi boşaltılmış, bilimden uzak uzak din anlayışı ile çocukları gerçek dünyadan uzaklaştıran hurafeler ile beyinleri köreltilen dindar gençlik yetiştirmeye çalışılan gerici kurumlar haline getiriliyor.  Eğitim kalitesinin düşük olduğu ülkemizde paralel eğitim sistemi kurulmuş o temizlenmeyle çalışılırken tüm eğitimciler aynı kefeye koyup keyfi yargılanıyor. Eğer bir ülkeyi yok etmek istiyorsanız eğitim sistemini ele geçirmeniz gerekiyor. Okullar bir partinin arka bahçesi değildir. Siyasi partiye militan yetiştirme yeri hiç değildir. Okullar bilimsel, laik eğitimin verildiği ülkelerin gelişmesinde, çağdaş uygar milletler seviyesi ve üzeri yetiştiren kurumlardır. Eğitimin özünde yatan budur” dedi.  

Ayrıca toplantıda CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur’da şu açıklamalarda bulundu; “Okullara siyasetin girmesini istemiyoruz. Adaletin bir gün var olacağına inanıyoruz. Bir siyasi Partinin sembolünün bir eğitim kurumunun duvarına işlenmesini, Türk Bayrağının bir siyasi sembol ile eşlendirilerekten değersizleştirilmesini onaylamıyoruz. Eğitim, kişilere istenilen özellikleri kazandırma etkinliğidir. Cumhuriyet Halk Partisi doğruları söylemeye ve savunmaya devam edecektir” dedi.