reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.604,01 0.761

Başkan Kaya “Sonuna Kadar Emekçinin Yanındayız”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkan Kaya “Sonuna Kadar Emekçinin Yanındayız”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, ülke ekonomisinin her geçen gün daha kötüye gittiğini ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Kaya yaptığı açıklamasında, özellikle Cam Sanayi Fabrikası’nda yaşanan sürece değindi.

Başkan Kaya konu hakkında yaptığı açıklamasında, 16 yıl içerisinde AKP hükümetinin uyguladığı ekonomik politikalar ülkeyi iflasın eşiğine getirmiş ve son günlerde bu durum işçi kenti olan Lüleburgaz’da etkisini artırarak göstermeye başlamıştır. İki büyük sendikamızın (Petrol İş ve Kristal İş) örgütlü olduğu ve çok sayıda CHP üyesinin çalıştığı iş yerleri de bu ekonomik krizden ciddi manada etkilenmiş ve Cam Sanayi’den 300 işçi TPAO’dan da 320 kişi sokağa atılma tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır dedi.

Açılamasına devam eden Başkan Kaya; “Özellikle Cam Sanayi fabrikalarında üretim neredeyse durmuş ve işten atılma korkusu ölüm sessizliği gibi tüm iş yerlerini kaplamış, hayatının en güzel yıllarını bu iş yerlerinde harcayan emekçilerin kaderi iş verenin ve sendikacıların iki dudağının arasında kalmıştır. TPAO ise yağmalanır gibi özelleştirilmiş, üretimden koparılmış ve emperyalist tekellere teslim edilmek üzeredir. Bu durum Lüleburgaz’da yaklaşık 5 bin kişinin doğrudan ve dolaylı olarak etkilenmesi anlamına gelmektir. Borç içinde, kredi kartı ile yaşayan ve iş yerinde aldığı ücrete güvenerek borçlanan işçi, çocuklarının geleceği ile ilgili kaygı ve tedirginlik içerisindedir. Böyle bir süreçte sendika başkanlarının işçinin geleceğinden çok Cumhuriyet Halk Partisinin delege seçimlerine ilgi gösteriyor olmasını bizler ve tüm Lüleburgazlılar hayret ve şaşkınlıkla takip etmekteyiz. 20.000 ile 25.000 bin lira arası maaş alan sendika başkanlarının ve binlerce dönüm araziye sahip toprak ağalarının emekçilerin bu zor durumunu anlamazdan geldiklerini  ve ellerinde tuttukları işçi çıkartma yetkisi ile siyasi planlar yaptıklarını tüm Lüleburgaz gibi bizler de görüyoruz.

“Şartlar Ne Olursa Olsun Adaleti Savunacağız”

Bütün bu şartlar altında bizler, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimi olarak, baskı altında oy kullanan CHP üyesi işçilere yaptığımız çağrının arkasındayız. Fabrika girişinde kartını her sabah basarken acaba bu gün iş yerine girebilecek miyim diye düşünen ve işten atılırsam eşime ve çocuklarıma ne diyeceğim diyen emekçilerin durumunu en iyi biz anlıyoruz. Bunun içinde Bir kez daha altını çiziyoruz; Emekçilerinin oylarının rengi ne olursa olsun Vicdanları ile cüzdanları ve çocuklarının geleceği arasında sıkışan emekçilerin sonuna kadar yanındayız. Bugüne kadar emeğin ve emekçinin yanında olmuş bizler, baskı altında hangi renk oy kullanırlarsa kullansınlar yine emeği ve emekçiyi savunmaya devam edeceğiz.

Bundan önce nasıl grevlerde tırların önünde omuz omuza durduysak, grev çadırlarında ekmeğimizi bölüp yemişsek, bundan sonra da her zaman ve her koşulda emeğin ve emekçinin yanında olacak ve onların mücadelesine omuz vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi şartlar ne olursa olsun Adaleti savunmaya ve Seçimde Adalet ve Geçimde Adalet çizgisinden ayrılmadan mücadeleye devam edecektir” dedi.