reklam
reklam
DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.825,10 1.389

Vekil Minsolmaz “Geçmiş Hükümetler Döneminde Çok Hatalı Yatırımları Gördük”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Minsolmaz “Geçmiş Hükümetler Döneminde Çok Hatalı Yatırımları Gördük”
reklam

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği yeni devlet hastanesinin incelemesi sırasında vatandaşları yakından ilgilendiren sorunlar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Lüleburgaz İlçesi’nin ihtiyacı olan çevre yolu, Lüleburgaz Deresi, yeni kamu binaları, havaalanı ve hızlı tren projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz konu hakkında yaptığı açıklamasında; “Kısa zamanda ve bölgedeki yoğun sanayi ile birlikte talebi artan bir kent olan Lüleburgaz için en büyük sıkıntı arazi bulmaktı. Arazi üretilmediği sürece kamu yatırımlarının yapılması çok zor oluyor, dolayısıyla ne o yatırımı planlayabiliyorsunuz ne de yatırım politikasına koyup ihale veya ruhsatını çıkarıp inşaat yapabiliyorsunuz. Her yatırım, öncesinde araziyi şart koşuyor ama arazi kolay bulunmuyor, her arazi bulunan yere de yatırım yapılamıyor. Geçmiş hükümetler döneminde çok hatalı yatırımları gördük, sadece hazine arazisi var diye veya bedava arazi var diye meskun alandan onlarca kilometre öteye inşaatlar yapıldı ve sonrasında atıl duruma geçti, yolu yapılmadı ya da yapıldı ırak kaldı. Dolayısıyla bu konulara dikkat ederek; ölçüp, biçip, tartıp siyaset farkı gözetmeden yapıp, yerel yönetimlerden destek bekliyoruz. Sonuçta yapılacak tüm bu hizmetler Lüleburgaz halkına yapılacak hizmettir. Lüleburgaz gibi önemli bir ilçeye ve bölgede geçiş yolu olan kente, çevre yolu yapılması hepimizin görevi ve ödevidir. Bu konuda sayın Başbakanımızla, Ulaştırma Bakanı olduğunu dönem de dahil görüşmelerimiz sürdü ve projeler hızla bitmişti. Bu hazırlanan projeler kapsamında hazır halde olan proje, belediyenin açtığı dava neticesinde uzadı, dava sonuçlandıktan sonra tekrar projede revizyon yapılmak zorunda kalındı. Şimdi de geldiğimiz noktada gerek sayın Bakanımız gerekse Karayolları Genel Müdürüyle yapılan görüşmelerin sonucunda belediye ile ilgili olan sürecin çözüme kavuşması ve Belediyenin bu konuda mutlak suretle 18. Madde’yi uygulayarak, karayolunun imar planlı alandan geçtiği kesimi, bedelsiz olarak mülkiyetini devretmesi ve bu süreçte Karayollarına destek olması noktasındayız, bunun neticelenmesini bekliyoruz. Bu konudaki bütün projeleri hazırlanmış olan çevre ilçelerimize de gerek ilçe başkanlarımız gerekse ben milletvekili olarak ya da bürokratlarımız giderek, kentlerin çevre yolunun sadece hükümetin sorunu olmadığını bizzat yerel yönetimlerin de bu konuda çok ciddi vaziyet almaları gerektiğini dile getiriyoruz. İmar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, kamu kuruluşlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re’sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. Sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yukarıda belirtilen yetkiler valilikçe kullanılır.

Belediyeler veya valiliklerce düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaların dağıtımı sırasında bunların yüzölçümlerinden yeteri kadar saha, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında “düzenleme ortaklık payı” olarak düşülebilir. Ancak bu maddeye göre alınacak düzenleme ortaklık payları, düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaları düzenlemeden önceki yüzölçümlerinin yüzde otuz beşini geçemez” dedi.