reklam
reklam
DOLAR 34,2981 % 0.06
EURO 36,9529 % -0.14
STERLIN 44,4514 % -0.09
FRANG 39,5367 % -0.2
ALTIN 3.032,68 % 0,16
BITCOIN 66.423,99 -1.33

Gültekin “Bir Toplum Böyle Çöker”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Gültekin “Bir Toplum Böyle Çöker”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığı geçtiğimiz Çarşamba günü olağan toplantısını gerçekleştirdi. Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya katılım düşük oldu.

CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin “24 yıl önce evinin önünde uğradığı terör saldırısı nedeniyle aramızdan ayrılan araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyorum” dedi.

 Gültekin konuşmasının devamında “24 Ocak 1993’te suikastle katledilen aydınlarımızdan Uğur Mumcu’yu yıl dönümü olan bu günler de saygıyla anıyoruz. Bu günlerde andığımız Uğur Mumcu niçin katledildi: Bize günümüz ve geleceğe dair neler söyledi, İmam hatip okulları ne işe yarar. Bunlar imam hatip olmuyorlar yargıç, savcı oluyorlar, kaymakam oluyorlar. Yapılan bir araştırma Kaymakam yetiştiren bölümlerdeki öğrencilerin %41’nin İlahiyat kökenli olduğunu gösterdi. 2000 yılına doğru baktığımızda Vali İlahiyat Fakültesi mezunu, Emniyet Müdürü İslam enstitüsü mezunu, Kaymakam İmam hatip mezunu olacak. Bir toplum böyle çöker işte, Devletin yerini kaba kuvvet alır susulur, Yasanın yerini Din alır korkulur, Yolsuzluklar, cinayetler,  birbirini izler, eller kollar bağlanıp götürülür. Faili meçhul cinayetler konusunda kötü bir üne sahip Ülkemizde aydınlatılmamış Uğur Mumcu, Gaffar Okan, Onat Kutlar, Muammer Aksoy demokrasi adına yitirdiklerimizdendir. İçinde bulunduğumuz Demokrasi haftası dolayısıyla devlet adamı İsmail Cem ve Aydın Güven Gürkan’ı da saygıyla anıyoruz. Bu ülkenin geleceği için, onurlu, namuslu ve cesur kalemler ve aydınlar hep hedef alındı. Yaşamları karartıldı. Aileleri acılar çekti. Çocuklar babasız kaldı. Çok canlar yandı. Ancak, doğru bildikleri yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenlerin fikirleri asla öldürülemedi, yok edilemedi. Daha da büyüdü. Onların demokrasi mücadelesi, cesareti ve dürüstlüğü genç kuşaklara örnek oldu ve bu devam edecek. Faili meçhul siyasi cinayetlerle yaşamdan kopartılmış aydınlarımızı unutmamak, unutturmamak için bu cinayetlerin takipçisiyiz. Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet,  minnet ve özlemle anıyor. Anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya; CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin ve  az sayıda partili katıldı.